“Tq 1steri Ku… Tugasmu Agak Ber4t Dalam Minggu Ini…”- Luah Achey untuk Isterinya Yang Menyediakan Persiapan Untuknya

Sebelum ini, isteri Achey Nor Hasanah atau lebih mesra dikenali sebagai Anne ada berk0ngsikan di laman instagramnya beberapa keping f0to perjalanan kumpulan Bocey dari tahun 2012 hingga 2020 untuk diimbau. Foto-foto berkenaan membvatkan ramai akui hubungan mereka lebih daripada sahabat.

83429486_130411008461629_1111618164745444429_n-tileAntara f0to pernah dikongsikan isteri Achey menerusi Instagram.

Walau bagaimanapun, ujar Anne juga bertahun lamanya dia menjadi s4ksi perjuangan kumpulan B0cey yang berjuang buat ahli keluarga, peminat dan industri seni tanah air.

Malah dia juga mengakui memang ada satu hubvngan lebih daripada sahabat, saudara malah adik beradik sekalipun. Ini kerana katanya, mereka mempunyai satu hvbungan yang dia gel4rkan ‘sikasih’.
“Bertahun lama…”

 

View this post on Instagram

 

Bertahun lama aku saksi pejuangan korang… berjuang untuk keluarga , fans dan berjuang untuk industri.. .. .. Yea mmg ada satu hubungan lebih dari sahabat, saudara, adik beradik… ada satu hubungan yang aku gelarkan “SIKASIH”.. .. .. Korang ni bulu roma kurang 1 pun korang boleh tau sesama sendiri… .. .. Bamm.. achey malam tadi tido dengan baju kau… dia buat masa sekarang asyik tanya fad mana? Dah sampai ke belum.. aku tau dia tengah Tunggu semangat dia satu lagi.. @fadbocey kau tau achey cmne kan… .. .. Teruskan kita juangkan #bocey walau orang kata kita tak lagi relevan bila abam takda.. kita teruskan demi @abam_bocik yang kita sayang.. dan tanggungjawap abam yang abam tinggalkan untuk kita.. .. . #kitabaikramaisayang

A post shared by 😍 #yangterindah #anak #sakit (@anne_achey) on

Pun begitu, pada awal pemergian Abam Bocey pagi Isnin lalu sememangnya meng3jutkan buat Achey apatah lagi dia antara yang r4pat dengan sahabatnya itu. Malah sejak beberapa hari lalu, dapat dip3rhatikan dia kelihatan sangat seb4k selepas perg1nya Abam B0cey.

Walau bagaimanapun, terbaru Achey menerusi Instagram mengucapkan terima kasih buat ist3rinya itu disamping berkongsikan sekeping foto.

“Tq isteriku…”

Ini kerana, ujar Achey tugas isterinya agak ber4t pada minggu ini dengan menj4ga anak selain drive serta melakukan pers1apan yang telah diselesaikan dengan baik.

“Tq isteri ku… tugasmu agak berat dalam minggu ini jaga anak, drive dan persiapan semua di selesaikan dengan baik hanya untuk beri ruang aku melepaskan rindu dan sedih sepuasnya pada sahabat aku seketika.

“Inshaallah kembali dengan perjuangan yang baru,” ujar Achey menerusi Instagram dan turut menulis kapsyen yang dekat dengan arwah Abam iaitu ‘kita baik ramai sayang.’

 

Perkongsian Achey itu lalu menerima pelbagai respon daripada netizen yang memuji sikap baik isterinya itu apabila memahami Achey yang bersedih atas pemergian Abam Bocey.

Reaksi ramai

Sumber: Anne & Achey via HCL / Lepat pisang

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DBongkar