Cuba Rempvh Dan Ianggar PoIis Ketika Sek@tan Jalan Raya, Lelaki 64 Tahun Dit4han Kerana Memandu Dalam Keadaan Mabvk!

GEORGE TOWN — Lelaki warga emas yang memandu dalam keadaan mabvk cuba meIanggar anggota poIis di sekatan jalan raya dalam kejadian berhampiran pusat beli-belah Queensbay, Bayan Baru dekat sini malam tadi.

Ketua PoIas Daerah Barat Daya Supt A.A Anbalagan berkata namun anggota poIis yang sedang bertugas itu bernasib baik kerana sempat mengeIak dalam kejadian pada kira-kira 10.30 malam tadi.

“Lelaki berusia 64 tahun itu yang tinggal di Taman Lip Sin di sini memandu kereta Ford Fiesta dari arah pusat beli-belah Queensbay menghala ke pusat bandar dan dia diarah berhenti pada pemeriksaan sekatan jalan raya Op Mabvk.

“Namun pemandu tersebut terus memandu malah dia cuba meIanggar anggota poIis sebaik dit4han, warga emas tersebut bertindak agres1f selain mengeluarkan kata kes4t kepada pihak poIis,” katanya di sini, hari ini.

Beliau berkata hasil ujian saringan svspek berada di bawah pengaruh alk0hol dengan bacaan n4fasnya 218 mikrogram (mg)/100 milimeter (ml) dan had dibenarkan adalah 35 mg/100 ml.

Katanya k3s disi4sat mengikut Seksyen 45A Akta Pengangkutan Jalan 1987 iaitu memandu di bawah pengaruh alk0hol yang membawa hvkuman d3nda antara RM1,000 hingga RM6,000 dan penj4ra sehingga 12 bulan dan Seksyen 186 Kanun Kes3ksaan kerana menghaIang poIis menjalankan tugas yang boleh dihvkum penj4ra maksimum dua tahun atau d3nda sehingga RM10,000 atau kedua-duanya, jika sab1t
kesaIahan.

Sumber:Bernama

Be the first to comment on "Cuba Rempvh Dan Ianggar PoIis Ketika Sek@tan Jalan Raya, Lelaki 64 Tahun Dit4han Kerana Memandu Dalam Keadaan Mabvk!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*