[Vide0]”Hati Saya PiIu Namun Saya Reda ..” – Anak MeninggaI Kerana Diseng4t Lebih 60 Ekor Tebuan, Ini Luahan Sed1h Bapa Arw@h.

DUNGUN – Bapa kepada kanak-kanak yang meninggaI dunia akibat terkena lebih 60 seng@tan tebuan dalam kej4dian di Felda Kerteh 4, Jumaat lalu meluahkan rasa kesaI kerana tidak dapat menyelamatkan anaknya.

M4ngsa, Nur Nazihah Mohd Sabri, 8, meningal dunia awal pagi tadi kira-kira jam 1.30 pagi ketika dir4wat di Unit Raw4tan Rapi Kanak-kanak, Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu.

Bagaimanapun, adiknya Muhammad Azib, 6, yang turut diseng4t tebuan dilap0rkan stabil dan kini menerima r4watan di hspital berkenaan.

Bapanya, Mohd Sabri Mohd Nor, 41, berkata, beliau tidak bersama anaknya ketika kej4dian kerana berada di rumah ibunya di Bandar Paka.

“Masa kej4dian tu saya sedang memb4iki dapur di rumah ibu saya manakala lima anak termasuk Nur Nazihah dan Muhammad Azib tinggaI bersama isteri di rumah di Felda Kerteh 4.

“Saya terkejvt bila isteri telefon beritahu dua anak saya diseng4t tebuan dan ada banyak kesan gig1tan pada badan Nur Nazihah.

“Saya pun minta isteri segera hantar anak ke Klinik Kesihatan Ketengah Jaya. Setibanya saya di klinik, keadaan anak nampak agak kr1tikal walaupun ketika itu masih sedar.

“Anak saya kemudian dikej4rkan ke Hspital Dungun sebelum dihantar ke HSNZ,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Mohd Sabri yang dipanggil ‘abah’ oleh anaknya itu berkata, beliau terkiIan kerana tidak dapat menolong anaknya ketika kej4dian.

Katanya, apa yang lebih memiIukan, beliau masih tidak boleh meIupakan rint1han anaknya yang menanggvng kes@kitan ketika dir4wat di hspital.

“Dua hari di hspital dia masih sedar dan mer1ntih s@kit tetapi sejak malam tadi keadaan dia agak kr1tikal, dia nampak semakin Iesu dan tidak sedarkan diri.

“Saya tak sanggup lihat keadaan dia. Hati bapa mana tak s3dih bila lihat keadaan anak macam tu,” katanya.

Menurut Mohd Sabri, hatinya luIuh saat menyaksikan anaknya itu menghembvskan nafas ter4khir di depan matanya.

“Hati saya piIu namun saya reda dengan ketentuan ALLAH SWT,” katanya.

Menurut Mohd Sabri, jen4zah anaknya selamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Felda Kerteh 4&5 sekitar jam 11 pagi tadi.

Terdahulu Pengarah Kesihatan Negeri Terengganu, Dr Nor Azimi Yunus berkata, kem4tian m4ngsa disebabkan kegagaIan organ dalaman akib4t t0ksin yang banyak berpunca daripada seng4tan tebuan.

Menurutnya, m4ngsa yang dimasukkan ke HSNZ pada 9.17 malam, semalam dari Hspital Dungun mempunyai 65 kesan seng4tan tebuan.

Sumber : Sinar Harian

Be the first to comment on "[Vide0]”Hati Saya PiIu Namun Saya Reda ..” – Anak MeninggaI Kerana Diseng4t Lebih 60 Ekor Tebuan, Ini Luahan Sed1h Bapa Arw@h."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*