“Lepas Kejadian Itu, Ibarat Jatvh Dit1mpa Tangga..” Suami K0ma, Isteri Ti4da Pendapatan & Anak Masih Kecil, Ada Yang Sudi Bantu?

Kebahagiaan yang diharapkan sehingga ke akhir hayat diuji dengan satu ujian besar oleh Allah di kala anak-anak masih kecil dan belum mengerti apa-apa lagi. Namun sebagai hamba-Nya kita kena percaya Allah uji sebab Dia tahu kita boleh laluinya.

Bagi seorang isteri, Nuraqilah Roslan, 26, bukan mudah sebenarnya untuk dia lalui keadaan sekarang ini setelah suami tercinta k0ma selepas kem4lang4n pada bulan Februari lalu.

Suami Nuraqilah, Muhammad Norezwa, 32, yang terlibat dalam kem4lang4n itu kini hanya mampu terIantar dan semuanya terpaksa diuruskan.

Memandangkan Nuraqilah tidak mempunyai pendapatan kerana selama ini suami yang bekerja, bila berlaku kejadian ini pada suami, Nuraqilah telah hiIang punca pendapatan tetap. Malah pasangan ini juga mempunyai dua orang anak kecil yang memerlvk4n perbelanjaan setiap bulan.

Mohon bantuan

Sebagai seorang isteri, saya mohon bantuan susu dan lampin pakai bvang untuk suami yang k0ma sejak Februari lepas. Walaupun tidak dapat bantuan lain, dapat bantuan ini pun dah cukup buatkannya lega kerana dialah yang perlu memikirkan kewangan keluarga sekarang.

Nuraqilah dari Kampung Kanchong Tengah, Kuala Langat menyatakan suaminya Muhammad Norezwa, terlibat dalam kem4lang4n ketika dalam perjalanan pulang ke rumah dari tempat kerja pada 14 Februari lalu.

Teruskan hidup demi anak kecil

Katanya, sejak kejadian itu, suaminya tidak sedarkan diri dan sehingga kini hanya terIantar dan perlu diuruskan semua keperluannya.

“Lepas kejadian itu, ibarat jatvh dit1mpa tangga, kami berdepan masaIah kewangan kerana hanya suami yang menyara kami sekeluarga.

“Kami mempunyai dua anak dan saIah seorang anak, Muhammmad Fadhly Fayyad baru sahaja lahir pada 23 April lalu.

Sesiapa yang ingin menyampaikan sumb4ngan boleh menghubungi Nuraqilah Roslan di talian, 011 51672884 atau menyalurkan ke akaun RHB miliknya, 16203600023307

Nuraqilah Roslan,

Batu 24 Jalan Setia Jaya

Kg Kanchong Tengah

Juga boleh hubungi ,

Tok Soboharto 0132594811

Ketua Kampung Kanchong Tengah

Sumber: Komuniti Kuala Langat

Be the first to comment on "“Lepas Kejadian Itu, Ibarat Jatvh Dit1mpa Tangga..” Suami K0ma, Isteri Ti4da Pendapatan & Anak Masih Kecil, Ada Yang Sudi Bantu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*