Rezeki Tak Dijangka, 60 Asnaf Kini Jadi Pemilik Rumah Setelah Sekian Lama Hidup Menyewa.

Memandang serivs berkenaan miskin tegar, Kementerian Wilayah Persekutuan telah memberi bantuan kepada 60 asnaf terpilih untuk memiliki rumah sendiri dalam program Baiti Jannati.

Menteri serahkan sendiri surat pemilikan.

Menerusi Facebook Tan Sri Annuar Musa, beliau memaklumkan bahawa beberapa penyewa berstatus miskin tegar yang tinggal di PPR & perumahan awam akan memiliki rumah sendiri.

Dalam Facebook Menteri Wilayah, beberapa gambar beliau bersama wakil-wakil pihak berkenaan telah menyerahkan surat pemilikan rumah kepada 60 penerima terpilih.

Dalam pada itu, Annuar Musa turut mengucapkan terima kasih kepada Majlis Agama Islam Wilayah Pesekutuan kerana membantu proses pemilihan yang menggunakan kriteria asnaf yang disahkan MAIWP sendiri.

Beberapa pihak turut beri bantuan
Beliau turut mengucapkan terima kasih kepadaTNB yang menyalurkan RM 2 Juta wang zakat untuk program ini.

Menteri Wilayah juga turut mengatakan bahawa pihaknya akan berusahakan supaya program sebegini mendapat sokongan daripada sektor awam dan swasta dan boleh diteruskan untuk membantu golongan yang memerIukan lagi.

Terbaik Tan Sri.

Susulan daripada itu, Facebook Annuar Musa telah dihujani dengan pelbagai komen daripada warganet yang menyokong agar lebih banyak program sebegini dipergiat.

Mereka juga berterima kasih kepada pihak-pihak yang terlibat kerana terus membantu golongan asnaf agar memperoleh kehidupan yang lebih baik.

Kami bangga ada pemimpin macam ni

Sumber: Tan Sri Annuar Musa via omm

Be the first to comment on "Rezeki Tak Dijangka, 60 Asnaf Kini Jadi Pemilik Rumah Setelah Sekian Lama Hidup Menyewa."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*