[Vide0] Asrama Pelajar Sekolah Agama Terb@kar,Kedengaran Laungan Azan Di Sebalik Ap1 M@rak.

Awal pagi tadi, para pelajar di asrama lelaki Sekolah Menengah Agama Al Falah Batu Talam Raub berhadapan detik cem4s apabila asrama mereka terlibat dalam keb4karan.

Menerusi maklumat dan video yang dikongsikan di Facebook, kej4dian tersebut hanya membabitkan tingkat dua di blok asrama lelaki dan tiada kemaIangan jiwa dilaporkan.

Asrama musn4h dijiIat api.

Berdasarkan video yang dirakam, seorang bekas pelajar dari sekolah berkenaan menunjukkan api sedang m4rak menjiIat sebahagian tempat tinggal pelajar asrama, sehingga siling serta bangunan di tingkat dua asrama mvsnah dijiIat api.

Ketika anggota sedang cuba mem4damkan api keb4karan, kedengaran laungan azan turut berkumandang. Mujurlah, keb4karan dapat dihentikan.

Asrama sekolah agama saya terbakar pagi tadi,bilik saya duduk dulu pulak tu..Sekolah Menengah Agama Al Falah Batu Talam Raub – Original

Posted by Soleh Nordin on Friday, 3 July 2020

Semua pelajar selamat.

Menerusi laman Facebook rasmi sekolah tersebut, semua pelajar yang mendiami asrama terbabit berjaya diselamatkan dan tiada k0rban jiwa dilaporkan.

“Assalamualaikum wbt…Allahuakhbar…alhamdulillah semua pelajar lelaki dalam keadaan selamat dan baik…semuanya…terima kasih atas doa kalian…”


Setakat ini pihak bomba masih menyi4sat punca keb4karan.

Sumber : SMA Al Falah Batu Talam, Soleh Nordin via omm

Be the first to comment on "[Vide0] Asrama Pelajar Sekolah Agama Terb@kar,Kedengaran Laungan Azan Di Sebalik Ap1 M@rak."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*