EIak Risik0 PenuIaran C0VlD-19,PLUS Akan Tutup Sementara RNR & Hentian Sebelah Jika Keadaan Ses@k.

KUALA LUMPUR, 30 Julai — Pengendali Lebuhraya Utara-Selatan, PLUS Malaysia Berhad (PLUS) akan menutup sementara kawasan Rehat dan R4wat (R&R) dan hentian sebelah tertentu sekiranya berlaku keses4kan berikutan aIiran trafik dijangka meningkat menjelang sambutan Aidiladha esok.

Ketua Kecemerlangan Operasi PLUS Mohd Yusoff Abdul Aziz berkata keputusan itu diambil setelah berbincang dengan pihak PoIis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai langkah keselamatan bagi mengur4ngkan ris1ko penularan C0VID-19.

“Kawasan rehat yang ditutup sementara akibat keses4kan akan dibuka secepat mungkin setelah pemantauan dan pemeriksaan dilakukan bagi memastikan semuanya selamat untuk digunakan oleh pengguna yang lain,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata pengumuman mengenai kawasan rehat yang ditutup sementara akan dipaparkan di papan tanda elektronik yang disediakan di lebuh raya termasuk menerusi akaun Twitter rasmi dan aplikasi PLUS.

Sumber: BERNAMA via sk

Be the first to comment on "EIak Risik0 PenuIaran C0VlD-19,PLUS Akan Tutup Sementara RNR & Hentian Sebelah Jika Keadaan Ses@k."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*