[Video]PDRM Cadang Kaji Semula Lap0ran Pat0logi Bagi Ke$ Kem4tian Adib.

Kuala Lumpur: PoIis Diraja Malaysia (PDRM) mencadangkan kepada Jabatan Peguam Negara untuk mengkaji semula lap0ran pat0logi berhubung ke$ kem4tian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim.

Ketua PoIis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, cadangan itu berikutan pihaknya gagaI menemui bukti baharu yang boleh mengenal pasti individu terbabit dalam ke$ berkenaan.

“Kita telah pun mencadangkan kepada Jabatan Peguam Negara supaya lap0ran pat0logi dapat dikaji semula.

“Jabatan Peguam Negara pada dasarnya bersetuju satu jawatankuasa ditvbuhkan di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk mengkaji lap0ran pat0logi itu,” katanya ketika diwawancara pada program bual bicara Malaysia Prihatin: Keamanan dan Keselamatan Rakyat bersama Ketua PoIis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador yang disiarkan di TV1 RTM, hari ini.

Beliau berkata, sekiranya jawatankuasa itu masih lagi t1dak berpuas hati selepas kajian semula dibuat pihaknya t1ada jalan lain selain mengesyorkan 1nkues kali kedua.

“Di pihak PDRM, saya memberi jaminan saya tidak ada apa-apa kepentingan untuk melindungi kepentingan politik sesiapa pun namun kita mahu bertind4k di atas fakta untuk memberi keadilan kepada semua pihak.

“Tidak ada apa-apa agenda yang tersir4t, t1dak baik dalam ke$ ini. Kita beri jaminan si4satan yang sebaiknya,” katanya.

Muhammad Adib yang juga anggota Unit Bantuan Perkhidmatan Kecem4san (EMRS) Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Subang Jaya p4rah dalam rvsuhan ketika kekec0han di tapak Kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25, Subang Jaya pada 27 November 2018.

Selepas 21 hari bertarvng nyawa, Allahy4rham menghembvskan nafas terakhir pada 17 Disember 2018 ketika dir4wat di Institut Jantvng Negara (IJN).

Saksikan video pada minit ke 48.15:

[[LIVE]] #BicaraPolitikonomi mengenai "Malaysia Prihatin: Keamanan & Keselamatan Rakyat" bersama Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato' Seri Abdul Hamid Bin Bador

[[LIVE]] #BicaraPolitikonomi mengenai "Malaysia Prihatin: Keamanan & Keselamatan Rakyat" bersama Ketua Polis Negara, Tan Sri Dato' Seri Abdul Hamid Bin Bador 'Maklumat Sahih, Jenama Dipercayai'#BeritaRTM #RTM #COVID19Malaysia #PKPP #KitaJagaKita #KitaMestiMenang #KomunikasiKita #MalaysiaPrihatin

Dikirim oleh Berita_RTM pada Rabu, 09 September 2020

Sumber: hmetro

Be the first to comment on "[Video]PDRM Cadang Kaji Semula Lap0ran Pat0logi Bagi Ke$ Kem4tian Adib."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*