Ke$ Kem4tian Anggota Tentera:M4ngsa Iari Dan L0mpat Dari Tingkat Tiga- Saksi

Johor Bahru: Seramai 10 saksi sudah diambil keterangan berhubung kem4tian anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) selepas dipercayai terjvn dari tingkat tiga bangunan kediaman di sebuah kem tentera di Batu Pahat pada 29 Ogos lalu.

Ketua PoIis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, ia membabitkan dua pegawai ATM, tujuh anggota pangkat rendah ATM serta seorang awam.

Katanya, laporan awal bed4h si4sat mendap4ti tiada keceder4an fizikal dan pender4an yang boleh dikaitkan dengan kem4tian Allahy4rham Abdul Aziz Aznam, 20.

“Laporan awal bed4h si4sat mendap4ti t1ada keceder4an luar atau t1ada unsur-unsur jen4yah, poIis masih lagi menunggu laporan penuh makmal.

“Setakat ini itu yang kita ada. Ia termasuk keterangan daripada seorang saksi juga anggota tentera yang nampak mngsa Iari dan l0mpat dari tingkat tiga,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PoIis Kontinjen (IPK) Johor, di sini, hari ini.

Ayob Khan berkata, si4satan poIis mendap4ti mngsa dipercayai Iari daripada tugas selama 218 hari iaitu selepas dia tamat latihan asas ketenteraan, kemudiannya mengikuti latihan asas k0mando pasukan Grup Gerak Khas (GGK) ATM.

“Mungkin di situ ada 1su berkaitan dengan daya t4han untuk melalui kursus-kursus yang Iasak, mungkin situ ada tek4nan psik0logi, memang latihan pasukan khas ini agak Iasak,” katanya.

Terdahulu, pada 29 Ogos lalu, Abdul Aziz mengalami keceder4an p4rah di kepala dan badan selepas dipercayai cuba membvnuh diri dengan terjvn dari tingkat tiga bangunan kediaman di Kem Majidee, Batu Pahat.

Mngsa dir4wat di Unit R4watan Rapi (lCU) H0spital Sultanah Nora Ismail (HSNI), Batu Pahat, namun meningg4l dunia kira-kira jam 2.30 petang, 6 September lalu.

Sumber: hmetro

Be the first to comment on "Ke$ Kem4tian Anggota Tentera:M4ngsa Iari Dan L0mpat Dari Tingkat Tiga- Saksi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*