Dua Pelajar Sekolah Menengah Di Klang P0sitif C0VlD-19.

Klang: Dua pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Pandamaran Jaya, dekat sini, disahkan p0sitif C0VlD-19.

Pengarah Kesihatan Negeri Selangor, Datuk Dr Sha’ari Ngadiman ketika dihubungi mengesahkan terdapat ke$ positif di sekolah berkenaan.

Katanya, kedua-dua pelajar berkenaan yang juga adik-beradik disy4ki dij4ngkiti w4bak itu daripada abang mereka yang mempunyai sejarah perjalanan ke Sabah baru-baru ini.

Beliau berkata, pihaknya sudah berhubung dan berbincang dengan Jabatan Pendidikan Negeri Selangor untuk tindakan selanjutnya malah perkara itu juga sudah dimaklumkan kepada Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah.

Sementara itu, Pengarah Pendidikan Selangor, Izmi Ismail berkata, sesi persekolahan akan berjalan seperti biasa kerana proses sanit4si sudah dilakukan.

Difahamkan, dua pelajar berkenaan sudah diku4rantin dan pegawai dari Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) juga sudah melawat sekolah berkenaan tengah hari tadi.

Terdahulu, beberapa pesanan dari aplikasi WhatsApp yang menyatakan terdapat dua ke$ aktif di sekolah berkenaan tular sejak semalam.

Menurut pesanan itu, pelajar t1dak dibenarkan ke bilik-bilik khas seperti makmal komputer, makmal sains, bengkel dan lain-lain untuk meminimumkan pergerakan.

Sumber:hmetro

Be the first to comment on "Dua Pelajar Sekolah Menengah Di Klang P0sitif C0VlD-19."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*