Pengeluaran KWSP Akaun 1, Svkar Kerajaan Benarkan Pengeluaran Wang – PM

Muar: Perdana Menteri membayangkan svkar bagi kerajaan membenarkan pengeluaran wang akaun satu caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) bagi digunakan rakyat yang berdepan p4ndemik C0v1d-19.

Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, beliau menyedari ada cadangan yang dibuat bagi pengeluaran wang akaun satu KWSP dibuat berikutan rakyat terbeb4n dengan imp4k ekonomi akibat penvlaran berkenaan.

“Saya nak beritahu svkar untuk kita menimb4ngkan perkara berkenaan (benarkan pengeluaran wang akaun satu KWSP), bukan kerana kerajaan t1dak mahu.

“Memang ramai yang teks saya berkata ‘tolonglah Tan Sri, kami svsah’. Sekarang pun tnpa mengeluarkan simpanan itu kita sudah menyediakan berbilion ringgit bagi membantu rakyat.

“Jika kerajaan benarkan perkara itu dilaksanakan dengan mengeluarkan segala simpanan KWSP yang masih berbaki, saudara akan hadapi masaIah yang lebih besar di masa hadapan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan Ke-24 Koperasi Sungai Terap/Sungai Raya Muar Berhad di Dewan Sri Permata, Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bukit Pasir, dekat sini, hari ini.

Sumber: hmetro

Be the first to comment on "Pengeluaran KWSP Akaun 1, Svkar Kerajaan Benarkan Pengeluaran Wang – PM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*