“Saya Dok Tahu..” ViraI Chat Svspek SeIamba Naf1 $amun Yg Meragvt Ny4wa Nur Svrya.

Tak dinaf1kan seluruh rakyat Malaysia terkiIan dengan kejadian samvn yang meng0rbankan ny4wa seorang gadis di Kampung Lub0k Batu, Hulu Terengganu semalam. Susulan itu, pihak poIis hari ini telah men4han seorang remaja perempuan yang juga kawan sekolah Siti Nur Surya Ismail bagi membantu si4satan.


T4ngkapan terhadap svspek dibuat berdasarkan bukti yang ditemui di lokasi kejadian dan rakaman CCTV di rumah burung berhampiran.

Svspek ke$ pembvnuhan Nur Surya Ismail, 19 tahun dit4han poIis ketika memberi keterangan di BaIai PoIis Telemong jam 8.15 pg tadi. 0CPD DSP Mohd Adli Mat Daud mengesahkan svspek (P) berusia 19, merupakan kawan sekolah mngsa.

M0tif pembvnuhan berpunca dari saIah faham.

Adik tak dijemput dari sekolah macam biasa, ingatkan kakak kena k4ran.

Menerusi portal Harian Metro, Siti Nur Syuhada Ismail, 15 pada awal meny4ngka kakaknya tert1arap di ruang tamu gara-gara terkena renj4tan elektrik. Dia malah berIari pulang ke rumah selepas ha1ran apabila kakaknya tak menjemput dari sekolah serta jawab panggilan daripadanya.

Namun mereka sekeluarga tidak mengesy4ki sesiapa yang menjadi daIang kejadian meny4yat hati tersebut, sebaliknya menyerahkan kepada poIis untuk lakukan si4satan secara mendalam.

Svspek sempat berbalas chat tentang lnsiden samvn, cara jawab macam tiada perasaan bersaIah.

Tak lama selepas itu, kini tvlar pula beberapa conversation antara svspek bernama Athirah yang kononnya menaf1kan kejadian terbabit.
Menurut pengguna Facebook Attyra Saari, adiknya ada menyoal tentang 1nsiden tersebut kepada svspek untuk tahu info lanjut. Dia cuma membalas tak tahu, namun svspek sempat berk0ngsi sekeping foto Siti Nur Surya bagi menjawab tentang individu yang ada di rumah tersebut.

Sumber: FB Attyra Saari & Harian Metro, kisah dunia

Be the first to comment on "“Saya Dok Tahu..” ViraI Chat Svspek SeIamba Naf1 $amun Yg Meragvt Ny4wa Nur Svrya."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*