“Dia Pernah Mendapatkan Rwatan Pak4r MentaI” – PoIis Ded4h Sesuatu Ttg Ibu Amir.

Melaka: PoIis mengesahkan ibu kandung kepada kanak-kanak berusia tujuh tahun yang meningg4l duni4 dipercayai did3ra, kelmarin pernah mendapatkan r4watan p4kar psiki4tri.

Ketua Jabatan Si4satan Jen4yah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, suspek berusia 32 tahun itu bagaimanapun hanya mendapatkan raw4tan biasa dan bukan disahkan sebagai pes4kit ment4l.

“Ya, susp3k pernah mendapatkan r4watan, tetapi sudah lama iaitu pada 2019 dan r4watan itu diterima di Hospital Melaka, namun hanya raw4tan biasa yang mana wanita itu tidaklah (ment4l) seperti did4kwa,” katanya.

Semalam sepasang suami isteri yang disy4ki mend3ra dan memb-unuh kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun di Taman Krubong Jaya direman tujuh hari sehingga 5 Februari ini bagi membantu sias4tan ke$ berkenaan.

Per1ntah rem4n terhadap susp3k dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Mhkamah M4jstret Ayer Ker0h, Mohd Anuar Ostadi.

Dalam kej4dian kira-kira jam 4 petang kelmarin, mngsa ditemukan lem4s dalam tong air setinggi 60.9 sentimeter di rumah berkenaan dengan terdapat beberapa kes4n kec3deraan di beberapa bah4gian b4dan.

Sementara itu, Mohd Sukri mengges4 pengguna media sosial untuk menghentik4n segala bentuk speku-lasi yang boleh mengeIirukan masyarakat, sekali gus mengg4nggu siasatan pihak berkuasa.

Katanya, masyarakat sepatutnya menilai sesuatu kes jenay4h menurut kaca mata keadilan sebenar dan bukannya membuat andaian serta speku-lasi yang menc4acatkan sistem ke4dilan jenay4h, seterusnya menimbulkan fitn4h kepada sistem pent4dbiran ke4dilan jen4yah.

“Serah saja kepada polis untuk menj4lankan si4satan dan polis akan memastikan si4satan dijalankan mengikut undang-undang serta kuasa yang diberikan dengan telus, adil dan amanah,” katanya.

Sumber: astro

Be the first to comment on "“Dia Pernah Mendapatkan Rwatan Pak4r MentaI” – PoIis Ded4h Sesuatu Ttg Ibu Amir."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*