[Video]Sekumpulan Lelaki Kena K0mpaun ‘Curl Masuk’ Putrajaya Untuk Main Bola.

PUTRAJAYA – Seramai lima lndividu yang sedang Ieka bermain bola se.pak di sebuah padang sintetik di Presint 8 di sini semalam dikenakan komp.aun kerana didapati ti.dak memiliki surat kebenaran merntas negeri untuk berada di Putrajaya.

Ketua PoIis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Mohd. Fadzil Ali berkata, kesemua mereka didapati telah mel.anggar Pr0sedur 0perasi Standard (S0P) Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) yang ditetapkan kerajaan.

“Pasukan Task F0rce Peman.tauan dan Pematuhan PKP Ibu Pejabat PoIis Daerah Putrajaya yang membuat pemeriksaan di lokasi berkenaan antara jam 10 malam hingga 11.45 malam mendapati sekumpulan individu bermain bola se.pak di padang tersebut.

“Hasil pemeriksaan mendapati lima individu berusia antara 23 hingga 28 tahun ti.ada surat kebenaran merntas negeri dengan bermain bola sep.ak di Putrajaya,” katanya kepada pemberita hari ini.

Mohd. Fadzil berkata, s.lasatan mendapati kesemua pemain bola yang diko.mpaun itu bekerja di sebuah syarikat swasta dan datang ke Putrajaya dari kawasan Ampang dan Kuala Lumpur.

Rakaman video kesemua mereka dikenakan ko.mpaun oleh pihak Pasukan Task F0rce Pemantauan dan Pematuhan PKP lPD turut tular di media sosi4l.

Video

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment on "[Video]Sekumpulan Lelaki Kena K0mpaun ‘Curl Masuk’ Putrajaya Untuk Main Bola."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*