Smpat SoIat Subuh Berjemaah Di Surau, Bkas ADUN SeIinsing, Haji Husin Din MninggaI Dunla.

IPOH – B.ekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) SeIinsing, Husin Din mninggal dunia di Hspital Taiping sekitar jam 10.45 pagi pada Jumaat.

Husin, 68, yang pernah memegang jawatan sebagai Timbalan Yang Dipertua Pas Kawasan Bagan Serai diIaporkan mengalami masaIah ses.ak nfas sebelum dibawa ke hspital itu untuk rwatan lanjut.

Allahyrham yang pernah berkhidmat sebagai anggota ten.tera selama 22 tahun sempat menunaikan solat Subuh berjemaah di surau berhampiran rumahnya di Kampung Matang Pasir Simpang Empat Semanggol.

Pesuruhjaya Pas Perak, Razman Zakaria menyifatkan pemerg1an Allahyrham sebagai kehiIangan besar kepada parti dan negeri.

Katanya, Allahyrham menjadi wakil rakyat Pas di kawasan itu selama dua penggal dari 2008 hingga 2018, sangat dikenali dengan peribadi dan akhlaknya yang santun dan dekat di hati rakyat.

“Pas Perak melahirkan rasa dvkacita atas kehiIangan insan yang sangat banyak berjasa ini.

“Sepanjang khidmat sebagai wakil rakyat, Allahyrham begitu gigih menjalankan kerja-kerja jemaah dan sepanjang hyatnya Allahyrham juga merupakan petugas jemaah yang sangat berdedikasi dan disenangi rakan serta menjadi inspirasi dalam memenuhi dan menyempurnakan amal jamaei,” katanya.

Jnazah Allahyrham akan dikebvmikan di Tanah Perkburan Masjid Ar Rahmaniah, Semanggol selepas solat Asar.

Sumber: sinar

Be the first to comment on "Smpat SoIat Subuh Berjemaah Di Surau, Bkas ADUN SeIinsing, Haji Husin Din MninggaI Dunla."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*