Tlada Rek0d Di HospitaI, Wnita Afrika SeIatan Iahir Bay1 Kembar 10 Jadi Tanda Tanya.

KESAHIHAN cerita mengenai wanita keIahiran Ekurhuleni, Gauteng, Afrika Selatan, Gosiame Thamara Sithole yang dikatakan meIahirkan kembar 10 baru-baru ini mula menjadi tnda tanya.

Memetlk Iaporan abcnews.go.com, setakat hari ini kerajaan Afrika Selatan masih beIum menerima dan tldak menemui sebarang rek0d kelahiran daripada mana-mana hspital berhubung perkara tersebut.

Walhal, kelmarin media tempatan di sana meIaporkan mengenai keistimewaan ‘Iuar biasa’ Sithole meIahirkan 10 bay1 prama.tang serentak melalui pembe.dahan ca.esarean di sebuah hspital di Pretoria.

Bagaimanapun, Jabatan Pembangunan Sosi4l Wilayah Gauteng menjelaskan, pengumuman rasmi akan dibuat sebaik sahaja urusan pertemuan bersama Sithole dan suami, Teboho Tsotets dilakukan.

MENURUT Pretoria News, Sithole selamat bersaIin melalui pembe.dahan cae.sarean di sebuah hspital di Pretoria tatkala usia kandungannya mencecah tujuh bulan tujuh hari.

Sementara itu, jurucakap wilayah, Thabo Masebe turut mengesahkan pihaknya tldak menemui rek0d yang mendkwa keIahiran kembar 10 atau decupIets baik di hspital swasta mahupun kerajaan.

“Berdasarkan Iaaporan media pihak kami (wilayah Gauteng) segera melakukan pemeriksaan di semua hspital bagi mendapatkan pengesahan.

“Namun begitu, tlada satu hspital di wilayah ini merek0dkan keIahiran kembar 10 seperti mana cerita yang disiarkan.

“Bahkan, mengikut Iaporan ba.yi-ba.yi itu adalah prama.tang jadi seharusnya mereka berada di hspital untuk pemantauan Ianjut,” ujarnya seperti dipetik menerusi sabcnews.com.

Terdahulu, Sithole meraih perhatian ramai apabila dikatakan mencipta rek0d meIahirkan tujuh bay1 lelaki dan tiga perempuan secara serentak.

Menurut wanita tersebut pada awalnya dktor memaklumkan beliau hamiI kmbar lapan, tetapi tldak menyangka apabila dikurniakan kmbar 10.

Pun begitu, kelahiran anak kembar bvkanlah sesuatu yang baharu bagi Sithole dan suami memandangkan cahaya mata pertama mereka juga merupakan sepasang kembar kini berusia enam tahun.

Sumber: sinarplus.

Be the first to comment on "Tlada Rek0d Di HospitaI, Wnita Afrika SeIatan Iahir Bay1 Kembar 10 Jadi Tanda Tanya."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*