[Video]Baru Je Abang B0mba Tarlk Rep0rt, Tapi LeIaki Yg Menvmbuknya Direm4n Empat Hari.

Kuching: Lelaki yang menye.rang anggota bomba yang sedang bertugas mem4damkan kebaka.ran rumah di Kampung Belipat, Lawas, petang semalam, ditah.an rem4n empat hari mulai hari ini.

Pesuruhjaya PoIis Sarawak, Datuk Aidi Ismail berkata, poIis meneruskan si.asatan walaupun mngsa menarlk balik Iaporan poIis yang dibuatnya terhadap sspek berusia 30 tahun itu, malam tadi.

Aidi berkata, si asatan dijalankan mengikut Sksyen 186 Kanun Kesksaan kerana menghaIang penjawat awam dan Sksyen 332 knun yang sama kerana mencede.rakan penjawat awam.

“Kertas s.iasatan akan dimajukan kepada Timbalan Pendkwa Raya untuk arahan selanjutnya,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Video kejadian itu yang berdurasi 56 saat tular di media sosi4l sejak semalam.

Dalam kejadian pada jam 3.18 petang itu, pada mulanya seorang lelaki dilihat menga.muk dan menghmpas barang sambil memar.ahi anggota bomba yang sedang menjalankan tugas.

Tldak lama selepas itu, seorang lagi lelaki iaitu sspek utama tiba-tiba menyer.rang anggota bomba dari belakang menyebabkan anggota terbabit terjtuh.

Anggota bomba terbabit kemudiannya membuat Iaporan polis berhubung kejadian itu pada jam 9.14 malam tadi.

Bagaimanapun, kira-kira jam 12.45 tengah malam, anggota bomba terbabit menarlk balik Iaporan yang dibuatnya selepas menerima perm0honan ma.af daripada peIaku yang menyesaI dan menyedari kesaaIahan yang dilakukannya.

Difahamkan, lelaki yang menyer.ang anggota bomba terbabit mendkwa gagaI mengawaI em0si selepas melihat rumah pusa.ka mereka msnah terba.kar.

VIDEO:

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Video]Baru Je Abang B0mba Tarlk Rep0rt, Tapi LeIaki Yg Menvmbuknya Direm4n Empat Hari."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*