‘Rayyan Smpat Beritahu Bdan Terasa Pana$..’ Anak Tahun 5 Terk0rban Di$eng4t Seek0r Tebu4n.

DUNGUN: Seorang murid Tahun Lima m.aut aklbat disen.gat t.ebuan dalam kejadian di rumahnya dekat Kampung Minda di sini, petang tadi.

Mngsa Mohammad Rayyan Fitri Mohd Nazuki, mninggaI dunia ketika dalam rwatan kecem.asan di KIinik Kesihatan Bukit Besl, pada jam 2.30 petang.

Terdahulu, sebelum kejadian kira-kira 2 petang itu, mngsa bersama kakaknya, Khalis Najwa, 13, berada di dalam sebuah bilik sambil bermain telefon blmbit.

Kakak mngsa, dikatakan melihat seek0r tebu.an memasuki bilik mereka sebelum hlnggap dan menyen.gat tangan kanan adiknya itu, menyebabkan mngsa menjerlt kesakltan.

Bapa mngsa, Mohd Nazuki Mat Jusof, 42, berkata beliau menyedari kejadian menlmpa anak kedua daripada tiga beradik itu sebaik pulang dari menger.jakan solat Jumaat, sebelum berge.gas membawa mngsa untuk mendapatkan rwatan kecem.asan.

“Ketika kejadian, isteri saya, Wan Suraya Wan Sudin, 40, berniaga di kedai runcit sebelah rumah dan sebaik saya sampai ke rumah, saya dapati arwh (mngsa) keluar dari bilik menuju ke bilik mandi dan dia sempat memberitahu dia saklt dengan seluruh ba.dannya terasa pa.nas.

“Saya mengiringinya dan sebaik sampai di bilik air dia r.ebah dan saya sempat menyambutnya dan ketika itu sudah tldak se.darkan diri,” katanya ketika ditemui di Bilik F0rensik Hspital Dungun, malam ini.

Mohd Nazuki berkata, kira-kira setengah jam dalam rwatan kece.masan di Klinik Kesihatan Bukit Bes1, anaknya disahkan mninggaI dunia.

“Saya tldak tahu bagaimana te.buan itu masuk ke dalam rumah, sedangkan bilik anak saya tldak mempunyai tlngkap dan sebelum ini tldak pernah t.ebuan masuk ke rumah tetapi ini adalah kejadian kedua selepas anak bongsunya dise.ngat te.buan tahun lalu,” katanya.

Mohd Nazuki berkata, dalam kejadian tahun lalu, anak bongsunya, Darwisy Ihsan, 7, diseng.at tiga teb.uan ketika bermain berhampiran rumahnya.

“Saya reda dengan apa yang berlaku tetapi sangat terkjut kerana hanya disebabkan satu se.ngatan sahaja, Rayyan mninggal dunia,” katanya.

sumber: bh

Be the first to comment on "‘Rayyan Smpat Beritahu Bdan Terasa Pana$..’ Anak Tahun 5 Terk0rban Di$eng4t Seek0r Tebu4n."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*