‘Saya Buat Demi SeIamatkannya..’ lbu Terp4ksa Cmpak Anak Dari Tlngkat Satu Bngunan.

Cape Town: Seorang ibu terpksa menca.mpak anaknya dari tingkat satu bangunan kediaman di bandar Durban, KwaZulu-Natal di Afrika Selatan selepas premis itu terba.kar susulan ru.suhan berterusan sejak mantan Preslden Jac0b Zuma dipnjarakan, minggu lalu.

Sehingga kini, rusvhan itu menyebabkan 72 orang mninggaI dunia dan kega.nasan antara pervsuh dan pihak berkua.sa diIapor berlaku di banyak tempat.

Aksl wanita, Naledi Manyoni menca.mpakkan anak perempuannya dari tingkat satu berjaya dirakam BBC, Selasa lalu dan ia berlaku ketika bangunan apartmen itu diba.kar peru.suh menyebabkan dua beranak selain penduduk lain terperngkap.

Disebabkan tldak dapat keluar, orang ramai yang berada di bawah bangunan menjerlt meminta Naledi mencam.pak anaknya untuk mereka sa.mbut, sebelum dia pula diseIamatkan.

lnsiden turut dirakam mereka di jalanan dan tuIar di media sosi4l.

“Saya sangat takvt dan orang ramai menjerlt ‘cmpak anak’, ‘cmpak anak’ menyebabkan saya panlk. Saya percaya sesiapa pun akan buat perkara sama untuk mengeIak daripada terba.kar,” kata Naledi ketika ditemui BBC.

Menurutnya, dia hanya berserah dan berharap orang di bawah bangunan dapat menyambut anaknya, malah sangat terk.ejut apabila mereka berjaya melakukannya.

“Yang penting anak saya seIamat. Saya pula terpksa meIarikan diri menerusi belakang bangunan menggunakan tangga,” katanya.

Sumber: hm

Be the first to comment on "‘Saya Buat Demi SeIamatkannya..’ lbu Terp4ksa Cmpak Anak Dari Tlngkat Satu Bngunan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*