‘D0akan Hamzi Baru BaIik Krja..’ Remaja P4rah, Dan Pelajar MninggaI Motorsikal Bertmbung.

Kota Bharu: Pelajar lelaki berusia 15 tahun m.aut manakala seorang lagi pa.rah dalam kemaIangan membabitkan dua motosikal di Kampung Chicha Menyab0ng di sini, tengah malam tadi.

Dalam kejadian jam 12.40 tengah malam itu, mngsa, Muhammad Adam Azman ma.ut aklbat cede.ra p.arah di kepaIa manakala Muhammad Hamzi Akmal, 18, mengalami cede.ra p.arah.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, kemalangan berlaku ketika Muhammad Adam yang menunggang Honda C100B dari arah Kampung Pulau BeIanga ke Wakaf Zin terba.bas serta masuk ke laluan berte.ntangan.

Katanya, aklbatnya mngsa bertmbung dengan Yamaha LC 135 yang ditunggang Muhammad Hamzi yang dalam perjalanan pulang selepas selesai bekerja.

“Akibat perIanggaran itu, kedua-dua mngsa jtuh dan seorang daripadanya mninggal dunia yang disahkan oleh Pembantu Pervbatan KIinik Kesihatan Kota Jembal.

“Muhammad Hamzi yang beralamat di Kampung Panchor Kemumin mengalami cede.ra p.arah di kepaIa dan dikejarkan ke Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian untuk rwatan lanjut,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata, keterangan daripada saksi be.bas yang juga penduduk kampung yang kebetulan berada di tempat kemaIangan juga diperolehi.

Katanya, ke.s dislasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber: hm

Be the first to comment on "‘D0akan Hamzi Baru BaIik Krja..’ Remaja P4rah, Dan Pelajar MninggaI Motorsikal Bertmbung."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*