Bkas Pema1n Kedah, Azmeer Yus0f Bntu Jelaskn Kmpaun Pemuda Bawa 2 Ank Saudara Ziarah Kbur.

B.ekas pemain pert4hanan Kedah, Azmeer Yusof menawarkan diri bagi membantu seorang lelaki yang dikenakan k0mpaun RM2,000 kerana melakukan aktiviti ziarah k.ubur sempena Aidiladha di Jemp0l, semalam.

Saya nak toIong byarkan kmpaun.

Menerusi laman Facebook, bkas pemain berusia 31 tahun itu mem0hon bantuan orang ramai sekiranya mempunyai makIumat mengenai lelaki tersebut sebelum berjaya ‘menjej4kinya’ beberapa jam selepas itu.

 

Menurut Azmeer, dia sudah menghubungi lelaki berusia 21 tahun terbabit sekali gus memberitahu hasrat murninya itu dan akan diselesaikan dalam masa terdekat.

“Alhamdulillah saya dah contact dengan abang yang kena s4man tu. Sekarang ni abang tu dalam perjalanan ke pejabat kesihatan. InsyaAllah sebentar lagi selesai segalanya.
“Terima kasih kepada semua yang toIong cari abang tu dan mend0akan. Semoga kita semua dirahmat1 Allah SWT,” tulisnya.

Sementara itu, seorang pengguna Facebook bernama Syafiz Huzairi yang mengaku abang kepada lelaki itu berkongsi tngkap layar berita mengenai kmpaun berkenaan.

Menulis dengan loghat ‘Nogori Sombilan’, Syafiz berkata adiknya itu melakukan ziarah ke kbur yang tidak j.auh dari rumahnya selain bersyukur kerana ramai insan prihatin yang ingin membantu.

“Kes1an adik den sorang nie kono kmpaun.. ziarah kbur arwh ayah ehh yang dio sendiri tak smpat nak jumpo.. pastu bawak pulak anak buah ehh ziarah kbur arwh omak ehh..
“Rumah dekat je, bvkan rntas daerah pun.. sejengkal yo umah ehh dari kbur.. haihh apo pun tunggu keputusan KKM untuk kmpaun.. alhamdulillah ramai yang nak toIong,” katanya.

Bagaimanapun setakat ini, tldak dapat dipastikan sama ada lelaki berkenaan ada mengemukakan sebarang ryuan pengu.rangan jumlah kmpaun di pejabat kesihatan itu atau membyar jumlah yang telah ditetapkan.

Terdahulu, memetlk Iaporan BH Online, lelaki itu datang bersama dua anak saudaranya ke tanah perkburan tersebut sebelum dita.han oleh pasukan khas pematuhan pr0sedur 0perasi standard (S0P) di Tanah Perkburan Islam FELDA Palong 12 dan 13.

Sumber: Facebook Azmeer Yusof & Syafiz Huzairi , BH Online (Abnor Hamizam Abd Manap), omm

Be the first to comment on "Bkas Pema1n Kedah, Azmeer Yus0f Bntu Jelaskn Kmpaun Pemuda Bawa 2 Ank Saudara Ziarah Kbur."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*