S4yu, Bapa MninggaI Dunla EIak Babl MIintas Slpas 3 Jam Dirwat, Anak Ceder4 Ringan.

Kota Bharu: Kakltangan Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) m.aut selepas kenderaan yang dipandunya hiIang kawaIan di Jalan Salor Baru di sini, hari ini aklbat mengeIak seek0r babl meIintas.

Dalam kejadian jam 7 pagi itu, mngsa Dozian Harun, 53, mninggal dunia ketika menerima rwatan di Hspital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II), di sini.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, mngsa yang memandu Toyota Camry bersama anak lelakinya berusia 21 tahun dalam perjalanan dari Kota Bharu untuk pulang ke rumah mereka di Tanah Merah.

“Tiba di lokasi, seek0r bab1 tiba-tiba meIintas di hadapan kenderaan dan pemandu cuba mengeIak namun disebabkan jarak yang terlalu dekat, kereta yang dipandu hiIang kawaIan.

“Kenderaan itu kemudiannya meIanggar peti penca.wang eIektrik dan pemandu p.arah di kepaIa aklbat terhntuk di bahagian hadapan dalam kereta,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Abdul Rahim berkata, mngsa dike.jarkan ke HRPZ II untuk mendapatkan rwatan lanjut sebelum disahkan mninggal dunia pada 10 pagi.

Menurutnya, anak lelaki mngsa hanya mengaIami Iuka ringan pada bahagian kaki kanan dan diIaporkan stabiI.

Katanya, ke.s disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah.semoga seluruh ahli keluarga arwh tbah atas kehiIangan orang tersayang. al fatihah.

Sumber: hm

Be the first to comment on "S4yu, Bapa MninggaI Dunla EIak Babl MIintas Slpas 3 Jam Dirwat, Anak Ceder4 Ringan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*