‘Bby Tak Smpat Mnyu$u..’lsteri MninggaI 1jam Slps BrsaIin Ank Ke 4, Suami $bak Crita Dtlk Kjadian.

Masjid Tanah : Nur Ayra Aresha Mohd Shukri, Itulah nama yang diberikan Allahyrhamah M0naliza Udin, 34, kepada an4k keempatnya sebelum kembaIi ke rahmatullah.

Tldak seperti yang lazim dipraktikkan Mohd Shukri Hassan, 39, dan arwh isterinya yang memberi peluang kepada si bapa untuk memberi nama jika anak perempuan dan si ibu memberi nama jika anak lelaki.

Namun, kali ini, arwh Monaliza beriya-iya mahukan nama itu diberikan kepada anak keempat mereka jika perempuan, memandangkan dia sudah berpeluang memberi nama kepada anak sulung mereka yang berusia 10 tahun.

Mengikut yang kami persetujui saya yang perlu memberi nama jika b4yi yang dilahirkan perempuan, namun kali ini arwh yang nak sangat beri nama itu.

Nama itu diberikan arwh beberapa minggu sebelum dia mninggal dunia aklbat k0mplikasi ketika bersaIin di Hspital Serdang, Selangor pada 22 Jun lalu, katanya.

Dia berkata demikian selepas menerima cek Faedah Penakat RM650 dan Faedah Pengurusan Myat RM2,000 daripada EXCO Perpaduan, Hubungan Masyarakat, Tenaga Kerja dan Hal Ehwal Pengguna negeri, Datuk Ismail Othman yang ditemani Pengarah Pertbuhan Keselamatan Sosi4l (PERKES0) Melaka, Abdul Razak Omar di kediaman bapanya di Kampung Ayer Hltam Darat, di sini semalam.

Menglmbau kembali detik pemrgian isterinya, Mohd Shukri berkata, dia membawa isterinya ke Hspital Serdang untuk melakukan pemeriksaan kesihatan mengikut janji temu ditetapkan.

Katanya, arwh tldak dijangka meIahirkan anak pada tarikh itu tetapi dktor pakar memberitahu, isterinya terpksa menjalani pembe.dahan kerana bay1 dalam keadaan meIintang.

Pembe.dahan dilakukan pada jam 4 petang dan b4yi perempuan seIamat dikeluarkan pada jam 4.32 petang.

Namun, jntung arwh dikatakan terhnti pada jam 4.50 petang sebelum diisytiharkan sudah mninggal dun1a sejam selepas itu,katanya.

Mohd Shukri yang menetap di Kota Warisan, Dengkil Selangor berkata, uj1an caIitan ke atas jnzah arwh isterinya negatlf dan jnazah dikebvmikan di Kampung Ayer Hltam Darat pada 23 Jun lalu.

Katanya, ketika pihak pengurusan hspital memberi penjelasan mengenai usaha dilakukan dktor untuk menyeIamatkan arwh isteri, dia berasa dunia amat k0song kerana tldak menyangka pemeriksaan kesihatan yang biasa bagi arwh, menjadi detlk terakhlr dia menatap wajah arwh.

Saya seolah-olah bermlmpi kerana sebelum ke hspital, arwh sihat, Tetapi semua itu ketentuan Allah, katanya.

Dia berkata, buat sementara ini dia dan empat anaknya tinggal di kampung untuk membolehkan ibunya, Tianon Abu B4kar, 64, menjaga Nur Ayra Aresha

Katanya, dia hanya akan menyam.bung semula tugasnya sebagai pemandu e-hailing apabila Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) 3.0 tmat dan keadaan pndemik C19 reda.

Salam tkziah, moga syurga tmpatmu Mona, Al fatihah.

Sumber: hm

Be the first to comment on "‘Bby Tak Smpat Mnyu$u..’lsteri MninggaI 1jam Slps BrsaIin Ank Ke 4, Suami $bak Crita Dtlk Kjadian."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*