[Video]Wanlta Coba Bnuh Diri Iepas Dicer4ikan Ktika Berp4ntang, Ini Cerita Sebenarnya!

Tak dpat digambarkan bagaimana perasaan seorang wanita ini apabila dia dicera.ikan g.ara-g.ara mnegur si suami membi.arkan buku temu janji kIinik anaknya k0yak. Lebih merntun hati apabila mengetahui dia dicer.aikan ketika baru 13 hari dalam temp0h berpntang.

Dicer.aikan lepas tegur suami.

Memetlk Iaporan Sinar Harian, wanita berusia 26 tahun ini mengaku terte.kan dengan lnsiden itu sehingga membuatkan dia nkad mahu membnuh dlri. Jelasnya lagi, lebih membuatkan dirinya terte.kan apabila bu.ntu memikirkan bagaimana dia mahu membesarkan tiga orang anaknya yang berusia empat dan dua tahun serta seorang bay1 baru Iahir berusia 17 hari sendirian tnpa suami di sisi.

Menurutnya lagi, dia juga terte.kan dengan keadaan kewangan keluarganya disebabkan Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan di seluruh negara termasuklah di kawasan rumahnya yang terletak di Flat Taman Semarak, Negeri Sembilan.

Malah, selama ini biI ap1, air, sewa rumah dan segala perbelanjaan dit.anggung sepenuhnya oleh si suami dan kini dia tlada tempat bergntung.

Saya tak tahu kenapa hanya disebabkan masaIah kecil itu dia terus mence.raikan saya dengan taIak satu. Yang saya paling sdih kerana anak kami baru saja dilahirkan dan beIum smpat merasa kasih sayang seorang bapa.

Jalani kuarntin 10 hari, pos1tif C0vld-19

Sejak dua bulan lalu, suaminya yang bekerja sebagai 0perator kilang hanya menerima separuh gaji sahaja. Difahamkan, mereka sekeluarga disahkan posltif c0vld-19 dan diarahkan menjalani kuarntin kendiri selama 10 hari di rumah. Jelasnya lagi, selama empat tahun berkahwin, hubungannya bersama suami dalam keadaan baik-baik sahaja. Tetapi pada tahun 2018, dia dan suaminya pernah berce.rai namun kembali rjuk semasa masih dalam temp0h e.dah.

Saya rasa mungkin dia terte.kan sejak Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) ini kerana tak dapat bekerja seperti biasa dan kemulvncaknya bila dia terpksa menjalani kuarntin di rumah selama 10 hari kerana posltif C0vld-19.

Video:

Menurut sumber, keluarga kecil ini telah menerima kunjungan daripada Muzaliza Musa iaitu pengurus Semarak Res0urse Centre yang merupakan pvsat komuniti flat berkenaan.

Jelas Muzaliza, Jabatan Kebaj.ikan Masyarakat (JKM) akan turun pandang membantu keluarga ini dan sekiranya ada mana-mana individu yang ingin memberi bntuan boleh saIurkan ke akaun Maybank 1562-2636-2529 atas nama Nurmila.

Sumber: Sinar Harian, Kosmo Online, ob

Be the first to comment on "[Video]Wanlta Coba Bnuh Diri Iepas Dicer4ikan Ktika Berp4ntang, Ini Cerita Sebenarnya!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*