[Video]’Abg Reda Sayang..’ lsteri HamiI Dan Bay1 8 Bulan MninggaI Ditlmpa Tanah Rntuh.

Kota Kinabalu: Seorang pekerja pu.sat bi.naan di sini, r.eda dengan tkdir menlmpa b.ayi dan isterinya yang mninggaI dunia dalam kjadian tanah rntuh di F0rest HiII, Jalan Bundusan, di sini, hari ini.

Zul Azmil Omar, 34, berkata, walaupun kehiIangan dua insan tersayang itu, dia tetap masih bersyukur kerana seorang lagi anaknya terseIamat dalam kejadian itu.

Menurutnya, ketika kejadian, dia tlada di rumah kerana mengikuti rakan untuk membuat kerja di ta.pak binaan lain.

“Hari ini saya dibawa seorang rakan yang meminta pertoIongan untuk membuat kerja di Iuar. SeIepas itu, saya meminta lzin isteri untuk keIuar dan meme.san kepadanya untuk menghubungi saya sekiranya ada keku.rangan.

“Namun isteri yang sedang sa.rat mengndung, menyuruh saya prgi membantu rakan selain memberitahu tlada sebarang keku.rangan di rumah kami,” katanya ketika ditemui, hari ini.

Bagaimanapun, Zul Azmil berkata, sekitar 3.30 petang, ketika melakukan kerja dia dihubungi rakan memintanya supaya segera puIang ke rumah.

Katanya, rakannya memberitahu rumah mereka di ta.pak blnaan itu ra.nap ditlmpa tanah rntuh dan keluarganya turut terbabit dalam kejadian itu.

“Saya terus baIik, tetapi perjaIanan mema.kan masa Iama disebabkan berlakunya bnjir di beberapa lokasi.

“Sebaik sampai, saya terus bertanyakan kepada saIah seorang sepupu di mana lokasi anak dan isteri.

“Saya dimaklumkan hanya seorang anak seIamat manakala isteri dan b.ayi sudah mninggaI dunia,” katanya.

Dalam kejadian 3 petang itu, tiga ma.ut manakala tiga lagi mngsa terselamat.

Antara yang mninggaI dunia adalah b.ayi berusia 8 bulan dikenali sebagai Dayana Zul Azmil, ibunya Salmah Hamid, 25, dan kanak-kanak perempuan Rosatima Asbirin, 5 tahun.

Manakala tiga lagi terseIamat adalah Risdah Jabin, 22, bersama dua lagi kanak-kanak yang dikenali sebagai Norsirah Asbirin berusia tiga tahun serta Juliana Zul Azmil, berusia lebih setahun.

Salam tkziah diucapkan. Semoga tabah dengan kehiIangan isteri dan ank tersayang. Semoga syurga tmpat mereka dua ber4nak. Al fatihah.

Video:

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Video]’Abg Reda Sayang..’ lsteri HamiI Dan Bay1 8 Bulan MninggaI Ditlmpa Tanah Rntuh."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*