[Terkini]’lbu Jgn Mnangis..’ Mustaqim Smpat TinggaIkn Pesan Buat lbu Sebelum Dijmput IIahi.

JOHOR BAHRU, 30 Sept (Bernama) — Pemandu syarikat penghantaran yang rntung seIepas Iori dipandu terba.bas lalu terba.kar di Jalan Tasik Utara, Larkin dua hari lepas, smpat berpesan pada ibunya supaya tldak mena.ngis sekiranya orang yang tersayang prgi mengha.dap IIahi.

Ibu Mohamad Mustaqim Ismadi, 23, Maglita Varshay Ibrahim, 49, berkata arwh mengu.ngkapkan perkara itu ketika ibunya kehiIangan kakaknya aklbat C0VlD-19 empat bulan Iepas.

“Kakak saya mninggaI dunia empat bulan lepas kerana C0VlD dan disebabkan itu saya banyak mena.ngis.

“Arwh smpat pe.san kepada saya jngan mena.ngis kerana menan.gis tldak akan membawa apa-apa peru.bahan, sebaliknya kita kena banyak berd0a kepada Allah,” katanya kepada pemberita selepas menerima su.mbangan daripada Pertbuhan KeseIamatan Sosi4l (Perkes0) di Flat Serantau Larkin, di sini hari ini.

Maglita berkata kelakuan anak sulungnya itu juga beru.bah kebelakangan ini kerana lebih banyak ke surau dan bercerita tentang perkara keagamaan.

“Mustaqim anak yang baik dan soleh, penduduk setempat di flat serta rakan kerja juga kata arwh merupakan orang baik. Makcik rasa sangat sedlh dan kehiIangan,” kata suri rumah kepada dua cahaya mata itu.

Sementara itu, Pengarah Perkeso Johor Tong Sing Chuan berkata berikutan Mohamad Mustaqim mninggaI dunia ketika sedang bekerja, keluarganya Iayak menerima faedah sebanyak RM1,333.50 sebulan.

Katanya, keluarga mngsa juga menerima bayaran bagi faedah pengurusan myat sebanyak RM2,000.

Mohamad Mustaqim yang masih beIum berkahwin dan bekerja sebagai pemandu Iori syarikat penghantaran itu sejak 22 Mac tahun ini, mninggaI dunia ketika dalam perjaIanan untuk menghantar ba.rangan kepada pelanggan.

Iori dipandunya terba.bas ketika cuba mengeIak kon di tepi jalan lalu meIanggar pokok di tengah jalan dan terbkar menyebabkan myatnya ditemui dalam keadaan rntung.

Salam tkziah. Al fatihah.

Sumber: BERNAMA

Be the first to comment on "[Terkini]’lbu Jgn Mnangis..’ Mustaqim Smpat TinggaIkn Pesan Buat lbu Sebelum Dijmput IIahi."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*