[Terkini] Cuba Nsib Msuk Kelantan Wlau Tak Ckup D0s, lndividu Bawa Keluarga Kena P4tah BaIik.

PASlR PUTEH: Seorang lndividu yang memandu kenderaan dari Iuar Kelantan dia.rahkan berpa.tah baIik pada hari pertama pembukaan smpadan negeri.

Ketua PoIis Kelantan, Datuk Shafien Mamat berkata,lndividu yang turut membawa ahli keluarga itu dia.rahkan berbuat demikian di se.katan jaIan raya (SJR) di smpadan Terengganu-Kelantan, di Buklt Y0ng, di sini hari ini, seIepas poIis mendapati dirinya tldak Iengkap d0s vksinasi.

“Di SJR Buklt Yong, telah dikesan mereka yang tldak Iengkap dua d0s vksin. (Baru terima) satu d0s sudah cuba nak baIik (masuk ke Kelantan) dan kita arah.kan supaya berpa.tah baIik.

“Kita juga tu.buhkan 154 pasukan pema.ntau di seluruh Kelantan bagi mema.ntau pu.sat rekreasi restoran dan awam lain.

Harapan saya kepada orang ramai adalah supaya patuh pada ketetapan yang dibuat kerajaan,” ujar beliau.

Bercakap kepada pemberita seIepas meni.njau SJR Buklt Yong petang tadi, beliau menjelaskan berlaku peningkatan masuk kenderaan dari luar Kelantan menjeIang petang tadi sehingga mencapai 20 pe.ratus.

Aliran pengguna jalan raya itu membabitkan laluan masuk di G.ua Mus.ang, JeIi dan Paslr Puteh.

Beliau turut memaklumkan, sejumlah 540 angg.ota poIis Kelantan ditugaskan untuk menjaIankan peman.tauan dan penguatku.asaan, yang turut meIibatkan angg.ota yang memakai pakaian biasa.

Kumpulan Peman.tau PoIis Kelantan ditub.uh dan digerakkan pagi tadi bagi mengha.dapi kebnjiran kepuIangan goIongan perantau Kelantan.

Sumber: awani

Be the first to comment on "[Terkini] Cuba Nsib Msuk Kelantan Wlau Tak Ckup D0s, lndividu Bawa Keluarga Kena P4tah BaIik."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*