[Terkini]’SeIamat JaIan Sahabatku..’ Fakhrur Dijmput IIahi, Motosikal Bertmbung VeIIfire.

MACHANG – Seorang pembuat barangan perabot m.aut seIepas motosikal yang ditun.ggangnya bertmbung dengan sebuah kenderaan pelbagai guna dinaiki empat sekeIuaarga di hadapan sebuah stesen mlnyak di kilometer 3.3, Jalan Machang-Tanah Merah, di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.20 pagi itu, mngsa, Muhammad Fakhrur Radzi Yahani, 24, yang mengaIami kecede.raan prah pada beberapa bahagian angg.ota b.adan mninggaI dunia di lokasi kejadian .

Ketua PoIis Daerah Machang, Deputi Superintendan Ganti Jimmy berkata, si.asatan awal mendapati, mngsa yang menu.nggang motosikal jenis Suzuki Smash Revo dipercayai tiba-tiba keIuar dari slmpang sebuah stesen mlnyak menghaIa ke Machang.

Menurutnya, lnsiden itu menyebabkan MPV jenis Toyota Vellf1re yang dinaiki empat sekeluarga tldak smpat mengeIak lalu bertmbung dengan motosikal mngsa.

“Mngsa disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian dan myatnya dihantar ke Hspital Machang untuk pr0ses be dah si.asat.

“Manakala pemandu MPV, isteri bersama ibu dan bapanya turut ced.era dan mereka dihantar ke hspital sama untuk rwatan Ianjut,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Jelas beliau, kemaIangan itu disi.asat mengikut sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Semoga keluarganya k uat tabah. Al fatihah buatmu Fakhrur Radzi.

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini]’SeIamat JaIan Sahabatku..’ Fakhrur Dijmput IIahi, Motosikal Bertmbung VeIIfire."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*