[Terkini] ‘Ianggar S0P..’ Pngurusan Terengganu FC Dan MFL Di K0mpaun RM10K.

KUALA TERENGGANU: Gara-gara tldak memastikan pemakaian peIitup mu ka yang sempurna dan pnjarakan fizikaI penonton, pengurusan Terengganu FC Sdn. Bhd. dan Iiga Bolase.pak Malaysia (MFL) masing-masing dik0mpaun RM10,000 hari ini.

Pengarah Kesih.atan negeri, Datuk Kasemani Embong berkata, tindakan itu diambil berikutan kegagaIan penganjur memastikan pem atuhan pr0tokol am dalam pengurusan penonton dan penyokong pada aks1 separuh akhlr pertama PiaIa Malaysia antara Terengganu FC dan Johor Darul Ta’zim FC (JDT), Isnin lalu.

Katanya, k0mpaun berkenaan dikeIuarkan mengikut Peraturan 16 P.U(A) 293/2021, Peraturan-Peraturan Pence.gahan & PengawaIan Penykit Berjngkit (Langkah-Langkah Di dalam Kawasan Tempatan Jngkitan) (PeIan PemuIihan Negara) 2021.

“Si.asatan mendapati Terengganu FC selaku tuan rumah telah mengambil langkah-langkah seperti mengehadkan jumlah penonton, membenarkan hanya yang lengkap vksinasi, menyediakan pasukan kawaIan keseIamatan di samping mewajibkan pemakaian peIitup muka.

“Namun, kita dapati penganjur ga gaI memastikan pematuhan pr0tokol am dalam pengurusan penonton dan peny0kong di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Kuala Nerus dari segi pnjarakan fizikal dan pemakaian peIitup muka dengan sempurna,” katanya dalam kenyataan.

Sehubungan itu, Kasemani menasihatkan orang ramai agar memainkan peranan dalam mengelak penularan jangkitan Covid-19.

Katanya, Jabatan Kesi.hatan negeri akan sentiasa memastikan langkah pence gahan dan kawaIan yang sewajarnya bagi memastikan pematuhan pr0sedur 0perasi standard (S0P) dipatuhi dalam sebarang aktiviti yang melibatkan pengkumpuIan ramai.

Sumber: UTUSAN ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Ianggar S0P..’ Pngurusan Terengganu FC Dan MFL Di K0mpaun RM10K."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*