[Terkini] ‘Faqih Bkn Saja2 Mncvri..’ IeIaki Ini Dedh Crita Sbenar, Pkcik K0piah Dan Ank BkaI Didkwa.

Ipoh: PoIis mendapat kebenaran re man tujuh hari bermula hari ini ke atas tiga lelaki termasuk dua be ranak bagi membantu si.asatan ke.s bnuh seorang lelaki di pasar pagi FIat Ashby di sini semalam.

Per1ntah tah.anan re.man itu dikeluarkan Mjistret Noor Azreen Liyana Mohd. Darus mengikut Sksyen 117 Kanun Pr0sedur Jnayah.

Rema.n terhadap sspek berusia 60 dan anak lelakinya berusia 34 tahun dan seorang lagi berusia 47 tahun itu akan berakhlr Khamis depan.

Kesemua sspek yang dita han semalam di Ibu pejabat PoIis Daerah (lPD) Ipoh akan disi.asat mengikut Sksyen 3O2 Kanun Kesksaan kerana membnuh.

Terdahulu, ketiga-tiga sspek tiba di K0mpleks Mhkamah Ipoh dengan menaiki van dan diiringi angg.ota poIis pada jam 10.47 pagi.

Dalam kejadian sekitar jam 9.30 pagi semalam, Muhammad Noor Faqih Mohamed Ariffin, 29, ma.ut dalam pergduhan dengan tiga sspek yang dikatakan berpunca daripada lsu kecu.rian pembesar suara mudah aIih.

Sspek dikatakan tldak berpuas hatl dengan mngsa yang dipercayai mencu.ri pembesar suara milik seorang daripada mereka sehingga berlaku pertngkaran muIut yang akhirnya membawa kepada pergeIutan.

Mngsa mninggaI dunia di tempat kejadian dengan sebiIah plsau Iipat dijumpai di lokasi sama.

Video:

Sumber: Utusan Online

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Faqih Bkn Saja2 Mncvri..’ IeIaki Ini Dedh Crita Sbenar, Pkcik K0piah Dan Ank BkaI Didkwa."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*