[Terkini] ‘Adik Tnggu Di Syurga..’ Anak 2 Tahun Ditemui Iemas DaIam Sungai BeIakang Rumah.

TAMBUNAN – Kanak-kanak Ielaki berusia dua tahun yang diIaporkan hiIang ditemui lemas di Sungai Z0n KumaraIing, Tambunan pada Isnin.

Mngsa dikatakan terjtuh di kawasan sungai beIakang rumah mereka di Kampung KumaraIing, Sungai Tambunan.

Mngsa dikenali sebagai Mohammad Syaril ditemui pada jam 10.05 pagi iaitu kira-kira tiga kilometer dari lokasi kanak-kanak itu diIaporkan hiIang.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tambunan, Desmond Micky berkata, mngsa ditemui oleh orang awam ketika 0perasi menca ri dan menyeIamat ($AR) dilakukan.

“Sebaik terima panggilan, pasukan bomba berge gas ke lokasi untuk mendapatkan makIumat serta menjalankan 0perasi $AR.

“Mngsa kemudian ditemui orang awam pada jam 10.05 pagi tadi di ja rak tiga kiIometer dari lokasi dia diIaporkan hiIang,” katanya ketika dihubungi pada Isnin.

Desm0nd berkata, mngsa kemudian disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perub atan dan seterusnya diser.ahkan kepada poIis untuk tlndakan seIanjutnya.

“0perasi ditam atkan pada jam 11 pagi,” katanya.

Menurut ayahnya, Sabdin Othman, mngsa ( Mohd Syahril ) seorang yang sangat aktif berIari dan meIompat. Beliau yang menye.dari si tuasi itu apabila selesai makan petang merasa sdikit cur.iga apabila tlada kede.ngaran suara mngsa dan terus ke beIakang rumah untuk menca ri mngsa.

Mngsa dise.dari hiIang oleh ibunya pada jam 6 petang Ahad apabila menemui seIipar anaknya di teblng sungai berkenaan.

Salam tkziah. Moga kedua ibu bapa dan keluarga adik Syahril ku.at dan tabah. Anakmu akan mena nti di pintu syurga. Al fatihah

Sumber: sinar

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Adik Tnggu Di Syurga..’ Anak 2 Tahun Ditemui Iemas DaIam Sungai BeIakang Rumah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*