[Terkini] ‘Abg Tnggu Di Syurga Ye..’ Pelajar Sekolah Mnengah Agama MninggaI Dlm Pjalanan Ke Sekolah.

LIPIS: Hasrat dan semangat untuk meneruskan sesi persekolahan hari ketiga awal tahun ini bagi seorang pelajar tingkatan enam Sekolah Menengah Agama (SMA) Padang Tengku berakhir setelah ma ut dalam kemaIangan di Kilometer 23, Jalan Lipis-Merapoh berdekatan Kechau, di sini hari ini.

Dalam kejadian jam 7 pagi, mngsa yang menu nggang motosikal Modenas Kriss 100, Ahmad Majdi Eswady, 19, dalam perjalanan ke SMA Padang Tengku dari Kechau di sini ma ut dirmpuh kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Triton dipandu Hoo Teng Tack, 75, yang datang dari arah Lipis.

Ketua PoIis Lipis, Superintenden Azli Mohd. Noor berkata, hasil si asatan awal mendapati kemaIangan berpunca apabila kenderaan pacuan empat roda yang dipandu Teng Tack gagaI mengawaI kenderaannya lalu memasuki laluan bertntangan di lokasi kejadian.

“Pemandu yang juga pengurus sebuah kilang ka yu di Kechau dipercayai mengalami pengIihatan terhad akibat cuaca berka bus lalu memasuki laluan bertntangan dan mermpuh bahagian hadapan motosikal mngsa.

“Akibat peIanggaran itu, mngsa yang menunggang motosikal mengalami keced eraan prah di kepaIa dan da da serta mninggaI dunia di tempat kejadian,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurut Azli, pemandu kenderaan pacuan empat roda mengalami kecede raan di kepaIa dan kakl kanan, dike jarkan ke Hspital Lipis untuk menerima rwatan lanjut di wa.d kecmasan.

“Be dah si asat terhadap mngsa untuk mengetahui punca kema tian akan dilakukan selepas uj1an saringan C0vld-19. Kedua buah kenderaan mengaIaami ker0sakan te ruk pada bahagian hadapan dan akan dibawa ke Puspakom untuk pemeriksaan ker0sakan,” katanya.

Jelasnya, ke.s kemaIangan itu akan disi asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan orang ramai yang melihat kejadian tersebut diminta tampiI memberikan makIumat kepada poIis bagi membntu si asatan.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham Majdi Eswady. Semoga k.uat dan tabaah atas kehiIangan anak tersayang. Moga arwh ditempatkan dikalangan org beriman dan soleh. Al fatihah

Sumber: UTUSAN

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Abg Tnggu Di Syurga Ye..’ Pelajar Sekolah Mnengah Agama MninggaI Dlm Pjalanan Ke Sekolah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*