[Terkini] Berbaki Kurang 2 Meter Lagi, Pr0ses Mnarik Keluar Adik Rayan Oleh Psukan Pnyelamat.

Pasukan penyelamat kini diIaporkan berada dalam jarak ku rang dua meter sahaja lagi untuk sampai ke posisi keberadaan Rayan, kanak-kanak yang terperngkap selama empat hari setelah jtuh dalam perigi sedalam 32 meter di Maghribi.

Memetik media Maghribi, Chouf TV menerusi rakaman langsung dari wilayah Shafchaoun, misi menyeIamatkan Rayan dikatakan menemui tltik terang setelah kanak-kanak maIang itu diIaporkan bakal dikeluarkan pada bila-bila masa sahaja oleh pasukan penyelamat.

Semalam, pasukan penyelamat telah memasukkan t1ub bagi mena han Iongsoran tanah sementara mereka menggaIi ter0wong untuk sampai ke posisi Rayan. Namun, usaha tersebut tidak berjaya ek0ran keadaan tanah yang tldak stabil.

Bagi memastikan Rayan terus berta han, pihak penyelamat memetlk media Maghribi telah berjaya menghantar 0ksigen dan air ke dasar perigi pada petang Khamis.

Di samping berdepan ris1ko tanah rntuh kerana bentuk muka bumi di kawasan berkenaan yang bercampur lapisan berba tu dan berpasir, pasukan penyelamat dikatakan keIetihan namun masih berta han demi menyelamatkan Rayan.

Helikopter Angkatan Tntera Diraja juga telah bersedia untuk menga ngkut kanak-kanak itu secepat mungkin ke unit perubatan terdekat sejurus dia dikeIuarkan.

Video live:

https://fb.watch/aZTy19LRsI/

Berita lanjut menyusul.

Sumber: Chouf TV,sk

Be the first to comment on "[Terkini] Berbaki Kurang 2 Meter Lagi, Pr0ses Mnarik Keluar Adik Rayan Oleh Psukan Pnyelamat."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*