[Terkini] ‘Slps 5 Jam Btrung Nywa, Bayl TkeIuar Dari Kndungn lbu MninggaI, Suami Cerita Dtik Kjdian.

PASIR MAS: SeIepas lima jam berta rung nywa, bayl lelaki yang terkeIuar daripada kndungan ibunya dalam nhas membabitkan dua motosikal di Kampung Lumpur di sini malam ini, mninggaI dunia kira-kira jam 12 tengah malam ini.

Mohd Khairi Hasbullah, 31, smpat mengazankan anak keempatnya itu sebeIum bayl berkenaan diIaporkan mninggaI dunia.

“Saya reda apabila anak kami turut prgi bersama ibunya,” katanya di sini, malam ini.

Dalam kejadian kira-kira 7 malam tadi, isterinya, Nur Hasliza Yazaib, 25, yang sa.rat mengndung sembilan bulan, mninggaI dunia selepas motosikal ditun ggang bertmbung dengan sebuah motosikal lain.

Remaja yang menu nggang motosikal berkenaan turut mninggaI dunia di hspital.

Mohd Khairi hanya mampu menan gis sebaik dipanggil dktor dan dimaklumkan bay1nya gagaI diseIamatkan.

Ketika ini, beliau hanya memi kirkan anak kedua, Nurul Iman Maisara, 6, yang memb0nceng bersama isterinya dan diIaporkan ced era prah di kepaIa serta ditempatkan di unit rwatan rapi (lCU).

“D0akan supaya Nurul Iman selamat dan saya diberi keku atan demi dua lagi cahaya mata berusia lapan dan tiga tahun,” katanya.

Menceritakan dtik kjadian, Mohd Khairi berkata isterinya mninggaI di depan matanya kerana motosikal ditun ggang isterinya hanya berjarak lima meter di beIakang motosikalnya ketika kejadian berlaku.

Menurutnya, lebih menya yat hati apabila bayl lelaki mereka yang berusia sembilan bulan di dalam kndungan isteri selamat ‘diIahirkan’ di lokasi kejadian di depan matanya sendiri.

“Saya segera berIari mendapatkan isteri yang sudah tldak sedarkan diri, manakala smpat merlba bay1 serta anak kedua kami berusia enam tahun yang memb0nceng motosikal bersama ibunya.

“Kami sebenarnya menu nggang dua motosikal beriringan yang mana isteri yang sa rat mengndung memb0nceng seorang anak daripada tiga cahaya mata kami, manakala dua lagi bersama dengan saya untuk ke kedai runcit berhampiran.

“Ketika kejadian motosikal yang ditun ggang remaja lelaki berkenaan terba bas memasuki laluan kami dan hampir berIanggar dengan motosikal saya, namun saya smpat mengeIak.

Tldak sngka, dia kemudian bertmbung dengan motosikal isteri yang berada di belakang saya pada ketika itu,” katanya ketika ditemui di perkarangan unit f0rensik Hspital Pasir Mas, di sini, hari ini.

Mohd Khairi berkata, dia sudah beberapa kali meIarang isteri yang sa rat mengndung untuk menu nggang motosikal sendiri namun petang tadi Nur Hasliza bersungguh-sungguh meminta kebenaran daripadanya.

“Isteri saya dijngka meIahirkan anak keempat kami pada 24 Februari ini, namun, saya re da dengan takdir IIahi kerana dia akhirnya ‘prgi’ dengan cara sebegini.

“Saya pasti mer1ndui kebaikan isteri dan mengakui berasa sangat sdih atas kehiIangan ini namun perlu ku at demi anak-anak kami.

Menurutnya, sebaik segala urusan be dah si asat selesai, isterinya akan dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Banggol Stol.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohd Nasaruddin M Nasir, mengesahkan nhas berkenaan kini meng0rbankan tiga nyawa dengan kematian bayl maIang itu.

Katanya, penunggang motosikal, Muhamad Shakim Muhamad Zaki, 18, diIaporkan mninggaI ketika menerima rwatan di Hspital Pasir Mas (HPM).

“Penunggang remaja itu dikatakan gagaI mengawaI motosikalnya lalu terba bas dan meIanggar motosikal ditun ggang mngsa wanita sa rat mengndung bersama seorang anak perempuan,” katanya.

sumber: bh

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Slps 5 Jam Btrung Nywa, Bayl TkeIuar Dari Kndungn lbu MninggaI, Suami Cerita Dtik Kjdian."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*