[Terkini] ‘IuIuh Hati Ini..’ Tlada Lagi Naim Si Pnghibur Hatl Slpas KehiIangan Suami -Nenek.

Chukai: “Kesed1han kehiIangan suami masih beIum terubat dan hari ini sekali lagi saya diuji dengan kehiIangan cucu tersayang,” kata Rosnah Abu Ba.kar, nenek kepada Allahyarham Ahmad Naim Najmi Ahmad Hafizan, 21, yang ma.ut dalam kemaIangan di Kilometer 246, Lebuhraya Utara-Selatan, arah utara, tengah malam tadi.

Rosnah, 65, berkata, dia menerima berita kemaIangan yang menlmpa cucunya itu daripada ibu Ahmad Naim, Shamila Abdullah, 44, kira-kira jam 4 pagi.

“Saya rasa peIik bila Shamila telefon saya di awal pagi dan beritahu Naim mninggaI kemaIangan di Perak sebelum dia mena.ngis sekuat hati.

“LuIuh hati saya terima berita menyed1hkan ini namun saya reda dengan apa yang disuratkan Ilahi,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Penunjuk Kijal Kemaman, petang tadi.

Dia berkata, Allahyrham adalah cucu sulung antara sembilan cucunya dan paling rapat.

“Arwh suami, Abdullah Sulong, 75, mninggaI pada 12 Disember tahun lalu. Sejak kemat.ian suami, Ahmad Naim jadi tempat saya menga.du dan penghibur saya,” katanya.

Rosnah berkata, sempena cuti Aidilfitri lalu, arwh kerap melawatnya dan sempat tidur selama dua malam di rumahnya.”

“Saya banyak bercerita kisah arwh datuknya dan arwh (Ahmad Naim) ada berjanji selepas peperiksaan Jun nanti, dia akan menemankan saya selama dia bercuti.

“Kini semuanya itu menjadi kenangan biarpun saya tldak sangka cucu kesayangan akan pergi menghadap IIahi lebih awal daripada saya,” katanya.

Sementara itu, adik arwh, Ahmad Naqiu Najmi, 14, berkata, arwh abangnya itu kerap menghubungi ibu dan malam tadi adalah kali terakhir mereka berhubung.

“Arwh abang hubungi ibu malam tadi memaklumkan dia ke Ipoh bersama rakan untuk bersiar sambil membeli buku,” katanya.

Katanya, ketika pulang beraya selama lima hari, arwh seperti biasa menasihati adik beradik supaya belajar bersungguh-sungguh.

Katanya, jnazah abangnya itu akan dikebu mikan bersebelahan ku.bur datuk di Kampung Kijal.

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Terkini] ‘IuIuh Hati Ini..’ Tlada Lagi Naim Si Pnghibur Hatl Slpas KehiIangan Suami -Nenek."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*