[Terkini] ‘Tak Smpat Hadir Mjlis K0nvo..’ Guru Al-Quran, Ustaz Muz MninggaI Dlm KmIangan.

SEREMBAN – Seorang guru al-Quran yang juga graduan Diploma Pengajian Islam Kolej Uniti Port Dickson tldak sempat hadir pada Istiadat Konvokesyen minggu depan selepas ma.ut dalam kemaIangan dengan sebuah lori tangki di Jalan Batang Benar, Nilai berdekatan susur Stesen Minyak Petronas di sini pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Nilai, Superitendan Mohd. Fazley Ab. Rahman berkata, dalam kejadian pada jam.7.30 pagi itu, mngsa, Muz Mohd, Nasir berusia 22 tahun yang menunggang motosikal jenis SM Sport m.aut di tempat kejadian akibat keced.eraan prah di kepala.

“KemaIangan berlaku semasa pemandu lori tangki dalam perjalanan dari Kajang menghala ke Nilai.

“Apabila sampai di lokasi kejadian, secara tiba- tiba pemandu lori tangki terdengar bunyi kuat dari arah belakang sebelah kanan. Penunggang motosikal dipercayai sedang memot0ng lori tangki itu dari sebelah kanan dan telah terjtuh di bawah kenderaan itu sebelum dise.ret,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Mohd. Fazley berkata, akibat daripada kemaIangan tersebut, mngsa iaitu penunggang motosikal mninggaI dunia di tempat kejadian, manakala pemandu lori tangki tidak mengalami sebarang kecede.raan.

 

“Myat mngsa telah dibawa ke Jabatan F0rensik Hspital Tuanku Ja’afar Seremban bagi tujuan bdah si.asat.

“Si.asatan awal mendapati lokasi kemaIangan adalah susur masuk ke Stesen Minyak Petronas, mempunyai dua lorong sehala dan mempunyai temb0k batu di sebelah kanan jalan dengan cuaca baik dan jalan kering,” kataya.

Dalam pada itu, menerusi Facebook Kolej Uniti Port Dickson, mngsa yang merupakan graduan Diploma Pengajian Islam sepatutnya hadir pada Istiadat Konvekesyen Kolej Uniti Ke-19 pada 21 Mei depan di Pusat Konvensyen Bangi.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber:KOSMO! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Tak Smpat Hadir Mjlis K0nvo..’ Guru Al-Quran, Ustaz Muz MninggaI Dlm KmIangan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*