[Terkini] ‘Kini Hero Mama TinggaI 6..’ Haziq MninggaI Dunia Rmpuh Iori Berhnti Tepi LPT 2.

DUNGUN – Seorang tukang masak m.aut selepas motosikal Yamaha 135LC dinaikinya mermpuh sebuah lori yang berhnti tnpa sebab di laluan kiri Kilometer (KM) 335.5 Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT 2) berhampiran kawasan Rehat dan Rwat (R&R) Paka di sini hari ini.

Dalam kejadian pada jam 12.10 tengah malam itu, mngsa, Muhammad Haziq Abdul Halim, 21, mninggaI dunia akibat kecede raan prah di bahagian kepala.

Ketua PoIis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, s.iasatan awal mendapati pemandu lori membawa muatan daging sejuk be.ku itu telah memberhntikan kenderaannya di Iebuh raya tersebut kerana tertidur.

Beliau berkata, lelaki berusia 42 tahun berkenaan dikatakan hanya tersedar daripada tidur apabila belakang lorinya dirmpuh motosikal ditunggangi Muhammad Haziq.

“Dia yang panlk telah memec.ut lorinya namun dikejar saIah seorang saksi kejadian sebelum dapat dita.han berhampiran Plaza Tol Bukit Bes1 kira-kira 40 kilometer dari lokasi kejadian.

“Saksi berusia 36 tahun kemudiannya telah menyerahkan pemandu lori tersebut kepada pihak poIis,” katanya di sini hari ini.

Sumber:KOSMO! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Kini Hero Mama TinggaI 6..’ Haziq MninggaI Dunia Rmpuh Iori Berhnti Tepi LPT 2."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*