[Terkini] ‘Selamat Jln Zakwan..’ Pelajar Kolej Inforana MninggaI Motosikal Rmpuh Kereta.

KUALA NERUS – Seorang pelajar kolej ma.ut setelah motosikal Yamaha Lagenda dinaikinya gagaI mengeIak sebuah kereta Proton Wira dipandu seorang warga emas yang membelok ke laluan bertntangan di Jalan Padang Nenas di sini hari ini.

Dalam kejadian pada jam 4.30 petang itu, mangsa, Mohammad Zakwan Azad Zahari, 21, ma.ut akibat kecede raan prah di beberapa bahagian badan.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatku asaan Trafik (JSPT) Terengganu, Superintendan Ismail Man berkata, s.iasatan awal mendapati kemaIangan disebabkan sebuah kereta Proton Wira dipandu seorang lelaki berusia 68 tahun telah membeIok ke sebelah kanan.

“Dia dari arah Wakaf Tengah di sini membeIok kerana dipercayai mahu memasuki sebuah stesen minyak yang terletak bersebelahan.

“Motosikal ditunggang mngsa (Mohammad Zakwan) yang berada di laluan bertntangan gagaI mengeIak lalu bertmbung dengan kereta itu,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Ismail berkata, lmpak rmpuhan tersebut menyebabkan Mohammad Zakwan tercmpak ke pembahagi jalan.

Tambah beliau, myat mngsa telah dihantar ke Unit F0rensik Hspital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu untuk dibdah si.asat.

“Pemandu kereta Proton Wira tidak mengalami sebarang keceder.aan dan k.es disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Selamat Jln Zakwan..’ Pelajar Kolej Inforana MninggaI Motosikal Rmpuh Kereta."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*