[Terkini] ‘Cinta Ke Akhir Nfas..’Suami lsteri MninggaI Dunia Kereta Dirmpuh Dari Belakang.

Kuching: Suami isteri mninggaI dunia selepas kereta dinaiki dirmpuh kereta lain dari belakang di Jalan FAC, Matang di sini, pagi tadi.

Mngsa, Abdul Wahab Yusup, 52, dan isterinya, Suliani Gimo, 54, disahkan mninggaI dunia di lokasi akibat kecede.raan dalaman.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) berkata, pihaknya menerima panggilan daripada Pusat KawaIan Kecem.asan Perubatan (MECC) yang meminta bantuan ambuIans EMRS untuk menghantar mngsa ke hspital jam 7.13 pagi.

“KemaIangan membabitkan Toyota Yaris dengan Perodua Axia. Pemandu Toyota Yaris prah manakala pemandu dan penumpang Perodua Axia disahkan mninggaI dunia di lokasi.

“Myat diserahkan kepada poIis untuk tindakan lanjut manakala mngsa yang cede.ra dibawa ke Hspital Umum Sarawak,” katanya.

Menurut keluarga mngsa yang ditemui di tempat kejadian, pasangan terbabit yang bertugas sebagai atendan parkir dalam perjalanan untuk ke tempat kerja di Satok.

Difahamkan, kereta dinaiki pasangan itu dise.ret sejauh kira-kira 50 meter. Pasangan terbabit mempunyai dua anak lelaki berusia 12 dan 16 tahun.

Menurutnya lagi, trgedi itu yang kedua berlaku membabitkan ahli keluarga arwh Abdul Wahab dalam tempoh setahun kerana adiknya, Safiee Yusup, juga mninggaI dunia pada kemaIangan jalan raya apabila motosikalnya dirmpuh kereta dari beIakang pada 31 Mei tahun lalu.

Al fatihah

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Cinta Ke Akhir Nfas..’Suami lsteri MninggaI Dunia Kereta Dirmpuh Dari Belakang."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*