[Terkini] ‘Selamat Jln Cikgu Ashraf..’ Suami MninggaI, Motosikal BerIanggar Kreta Dipandu Wrga Emas.

KUALA PILAH: Seorang guru sebuah sekolah kebangsaan di sini m.aut selepas motosikal yang ditunggangnya berIanggar dengan sebuah kereta dalam kejadian di Kilometer (KM) 10 Jalan Kuala Pilah-B.atu Klkir berhadapan dengan Klinik Kesihatan Juasseh dekat sini pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Kuala Pilah, Superintenden Amran Mohd Ghani berkata, dalam kejadian jam 10 pagi itu, mngsa, Muhammad Ashraf Malek, 34, mengalami keced.eraan di kepaIa dan mninggaI dunia di tempat kejadian.

“Si.asatan awal mendapati tempat kejadian terdapat dua Iorong dua hala dan simpang tiga.

KemaIangan dipercayai berlaku ketika sebuah kereta dipandu seorang lelaki dari arah Terusan menghala ke Klinik Kesihatan Juasseh.

“Apabila sampai di tempat kejadian, ketika kereta berkenaan sedang masuk ke slmpang sebelah kanan arah Klinik Kesihatan Juasseh, penunggang motosikal yang datang dari arah bertntangan tldak sempat mengeIak, terus meIanggar bahagian hadapan sebelah kanan kereta berkenaan.

“Akibat peIanggaran itu, mngsa disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian. Myat mngsa dibawa ke Unit F0rensik Hspital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) Kuala Pilah untuk dibdah si.asat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Amran berkata, k.es disiasat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber: UTUSAN

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Selamat Jln Cikgu Ashraf..’ Suami MninggaI, Motosikal BerIanggar Kreta Dipandu Wrga Emas."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*