[Terkini] ‘Ya Allah Anakku..’Murid Tahun Satu, Adik Qalisha MninggaI 0tw Ke Sekolah.

Melaka: Murid perempuan tahun satu ma.ut manakala nenek dan bapa saudaranya cede.ra sejurus kereta Perodua Kancil dinaiki hiIang kawaIan sebelum mermpuh lori di Jalan Krubong Tampoi, di sini.

Dalam kejadian jam 8.15 pagi tadi, semua mngsa sedang dalam perjalanan ke Sekolah Kebangsaan (SK) Cheng, di sini.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri, Superintendan Amran@Mohamad Zaki Omar berkata, mngsa, Nurul Qalisha Abdul Rahim, tujuh tahun, disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian akibat kecede raan prah di kepala.

Menurutnya, berdasarkan si.asatan rakaman video tular, poIis mendapati kemaIangan berlaku apabila kereta dinaiki mngsa dari arah Krubong hiIang kawaIan lalu berpusing masuk ke laluan bertntangan.

Beliau berkata, pada masa sama sebuah lori dipandu lelaki berusia 70 tahun dari arah Lebuh Alor Gajah – Melaka gagaI mengeIak sebelum mermpuh kenderaan mngsa.

“Akibatnya mngsa kanak-kanak mengalami ced.era prah dan disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan.

“Bapa saudara mngsa, Fadzul Illahie Azmi, 29, yang memandu kereta mengalami Iuka di kepala manakala neneknya, Norsiah Puteh, 58, yang duduk di kerusi hadapan penumpang ptah tangan,” katanya memaklumkan kedua-dua mngsa dikejarkan ke Hspital Melaka (HM) untuk rwatan.

Beliau berkata, myat mngsa dihantar ke Jabatan Perubatan F0rensik HM untuk bdah si.asat bagi mengetahui punca kemat.iannya.

Mengulas lanjut, Mohamad Zaki berkata, pemandu lori itu tidak mengalami sebarang kecede raan dan ke.s sias.atan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

salam tkziah buat keluarga adik qalisha.moga tabah atas pemerg1an anak tersayang. al fatihah si wildan syurga Allah.

sumber: hm

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Ya Allah Anakku..’Murid Tahun Satu, Adik Qalisha MninggaI 0tw Ke Sekolah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*