[Terkini] ‘Berehatlah Anakku Syg..’ Adik Sayyeda Tcmpak 5 Mter Kemlangan Di LPT2.

KUALA TERENGGANU: Seorang kanak-kanak ma.ut manakala 11 lagi terseIamat dalam kemaIangan melibatkan empat kenderaan di Kilometer 425.9, Iebuhraya Pantai Timur (LPT) 2 berhampiran sus.ur keluar Kuala Terengganu, di sini, malam semalam.

Menurut Ketua 0perasi BaIai Bomba dan PenyeIamat Kuala Ber.ang, Zuraidi Mohd. Yusuf, pihaknya menerima panggilan 11.47 malam sebeIum seorang pegawai dan lima angg0ta berge.gas ke lokasi kejadian.

Katanya, kemaIangan itu membabitkan sebuah lori, sebuah Proton Saga FL serta kenderaan pacuan empat roda Ford Ranger dan Mitsubishi Pajero yang dinaiki keluarga kanak-kanak berkenaan.

“Setibanya di lokasi didapati enam ngsa iaitu sebuah keluarga terced.era termasuk seorang kanak-kanak yang tercmpak keIuar lima meter daripada kenderaan dipandu bapanya. Suami isteri dan empat anak mereka itu dikeIuarkan dari kenderaan dengan bantuan orang ramai manakala mngsa lain tidak mengalami keced.eraan,” katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

Anak sulung keluarga itu, Sayyeda Khadeja Mohd. Nazri, 10, bagaimanapun mninggaI dunia pada jam 5.01 pagi ketika menerima rwatan di Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).

Pemandu kereta Proton Saga FL, Muhd. Nazif Hairuzamil, 24, berkata, dia dalam perjalanan menuju Kuala Terengganu dari Kuala Lumpur sebelum melalui kawasan kemaIangan itu.

“Ketika kejadian, kemaIangan itu sudah berlaku dan saya cuba mengeIak lori terbabit namun kereta saya terIanggar sebuah sebuah pacuan empat roda yang sudah re.muk di Iorong kanan Iebuh raya.

Selepas keIuar daripada kereta saya lihat sebuah Pajero lain dalam keadaan terbaIik dan terdengar tngisan kanak-kanak sebelum orang ramai mula berhenti memberi bantuan,” katanya.

Sementara itu Ketua PoIis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Md. Din, ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan k.es disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Al fatihah

Sumber: UTUSAN

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Berehatlah Anakku Syg..’ Adik Sayyeda Tcmpak 5 Mter Kemlangan Di LPT2."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*