[Terkini] ‘Genap Setahun, Al Fatihah Buat lsteriku Tercinta, Bidadari Syurga..’ – Shuib

Kuala Lumpur: “Salam Jumaat. Genap setahun. Al Fatihah buat isteri tercinta, Siti Sarah Raissuddin. Bidadari Syurga”.

Demikian Iuah pelawak dan pelakon Shuib Sepahtu yang merangkumkan genap setahun pemergian isteri tercinta yang dijmput IIahi kerana penyaklt C0vld-19.

Menerusi ruangan komen kebanyakan dipenuhi dengan ucapan dan doa daripada peminat dan rakan selebriti.

“Dah setahun yer? Kalau mengikut kalender Islam ye ib? Rasa bulan lapan kan? Al Fatihah…dulu awal-awal selalu mimpikan arwh,” kata Sharifah Shahira.

“Pagi tadi sekitar jam 4 pagi saya terjaga dari tidur kerana terdengar lagu nyanyian arwh. Saya tak pasti jiran mana yang pasang tapi peIik kerana jam 4 pagi. Kuat sehingga terdengar ke rumah saya, terus saya sedekahkan Al Fatihah…Allahuakbar,” komen warganet.

“Perltnya apabila kita kehiIangan orang yang tercinta, saya pun baru saja kehiIangan suami pada 14 Julai lalu. Hanya Allah yang tahu betapa sayangnya kita pada mereka. Semoga mereka tenang di sana..amin,” komen peminat.

Shuib, 38, atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad turut mengakui memori dan ‘keberadaan’ Siti Sarah masih kuat dalam dirinya.

Shuib kini seorang bapa tunggal kepada empat orang anak, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan.

Arwh isterinya, Siti Sarah mninggaI dunia pada 9 Ogos lalu selepas meIahirkan anak bongsu mereka Ayash dalam keadaan dijngkiti vlrus C0vld-19 di Hspital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, Kuala Lumpur.

Sumberr: hm

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Genap Setahun, Al Fatihah Buat lsteriku Tercinta, Bidadari Syurga..’ – Shuib"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*