[Terkini] ‘AjaaI Ktika Mcari Rzeki..’ Wrga Emas Tper0sok Bwh Kereta Dirmpuh Ktika Sdg Pt0ng Rumput.

KULIM : Seorang pekerja kontrak sebuah syarikat pembersihan m.aut selepas terbabit dalam kemaIangan dengan sebuah kereta di Jalan 4, Taman Selasih, di sini, hari ini.

Dalam kejadian 1 tengah hari itu, mngsa yang berusia 68 tahun mninggaI dunia di lokasi kejadian akibat kecede.raan prah di kepala dan juga anggota badan.

Lebih menya.yatkan hati apabila mngsa yang sedang melakukan kerja ketika itu dilihat terper0sok di bawah kereta dalam keadaan masih memegang mes1n pemot0ng rumput.

Ketua PoIis Daerah Kulim Superintendan Mohd Redzuan Salleh berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kemaIangan itu 1.14 tengah hari sebelum berge.gas ke lokasi.

“Hasil si.asatan mendapati ketika kemaIangan mngsa sedang melakukan kerja memot0ng rumput.

“Bagaimanapun, sebuah Proton Iswara putih dipandu seorang lelaki berusia 77 tahun hiIang kawaIan sebelum meIanggar mngsa yang ketika itu berada di kiri jalan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurutnya, pemeriksaan mendapati lelaki warga emas yang memandu kereta itu dalam perjalanan menuju ke rumahnya di kawasan berhampiran.

“Si.asatan mendapati pemandu kereta memiliki lesen memandu sah dan cukai jalan kenderaan itu juga masih belum tam.at tempoh.

“Pemandu kereta kini dita.han bagi membantu si.asatan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

sumber: hm

Be the first to comment on "[Terkini] ‘AjaaI Ktika Mcari Rzeki..’ Wrga Emas Tper0sok Bwh Kereta Dirmpuh Ktika Sdg Pt0ng Rumput."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*