[Terkini] ‘Hadi Prgi Tak Kmbali..’ Suami Temui AjaaI Terseplt Dlm Lori Tngki Ktika Bertugas.

Larut : Perjalanan seorang lelaki memandu lori tangki berakhir trgedi apabila lori dipandu hiIang kawaIan yang menyebabkan terba bas dan dia terseplt disahkan mninggal dunia ditempat kejadian ketika cari rezeki.

Sinar meIaporkan seorang lelaki ma.ut manakala kelindannya ced.era selepas lori tangki dinaiki mereka terbaIik di Jalan K.ubu Gajah berhampiran Sungai Dendang di Selama, di sini pada Rabu.

Dalam kejadian sekitar jam 10.15 pagi itu, mngsa dikenali sebagai Noor Hadi Mohd, 38, disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan di lokasi kejadian.

Sebak luahan rakan ar4h, Masa hp berbunyi, hp dok dalam beg, Tak perasan ada orang called, Bila tengok, ada 2 missed call dari Yuni, Tak sdap hati, call Yuni semula, Dia bagitau kata Hadi acc.ident, Allahuakbar Masa ni jntung de.gup laju sangat.

Bila panggilan ke dua masuk dari Yuni, Yuni bagitau Kak, Hadi dah tak dak kak” Terasa macam haIiIintar memanah ke hati ni, Laju ja ayaq mata ni turun tambahan dengar rlntihan dan ra.ungan yuni, lagi la tak terta.han rasa hati ni.

Masa hang saklt, hang mai cari kami kat umah, Teringat sangat kat Chaun hang kata sebab lama tak jumpa, Hang la kawan, hang la adik dari kak mula menikah ngan Chaun dulu.

Anak-anak dok panggil hang Wonder Pets sebab kartun tu, start jam 2.30ptg, Hang pulak suka mai umah hari Jumaat, makan nasi lepas solat jumaat, Mai depa besaq baru depa panggil hang Pak Long Die.

Tak sangka hang pi dulu Noor Hadi Mohd, Allah sayangkan hang.. Kak doakan hang ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman Mohon semua sahabat seagama saya sedekahkan Surah Al-Fatihah buat arw4lh Noor Hadi Bin Mohd.

Allaahummaghfir lahu warham hu wa’aafi hii wa’fu anhu Artinya, “Ya Allah! Ampu.nilah aImarhum (jnazah),berilah dia rahmat-mu, kesejahteraan, serta ma.afkanlah kesaIahannya.

Buat Yusniwatie YaacobKak doakan Yuni agar kuat hadapi ujian ni, In shaa allah, kami akan sentiasa bersama- Siti Rosnani Rosman.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Selama, Mohd Nor Khairi Johari berkata, sepasukan 16 anggota termasuk bantuan BBP Serdang bergegas ke lokasi kejadian.

KemaIangan melibatkan sebuah lori tangki terb.abas di bahu jalan menyebabkan dua mngsa terseplt. Operasi diteruskan mengeluarkan mngsa yang cede.ra.

Operasi turut dibantu tiga jngkaut daripada pihak peladang berhampiran bagi menarik keluar kenderaan seberat 30 tan itu,katanya ketika dihubungi SH di sini.

Menurutnya, mngsa berjaya dikeluarkan dengan menggunakan peralatan keselamatan,Operasi berlangsung selama 2 jam 30 minit itu ditamatkan pada jam 12.48 tengah hari, katanya.

Semoga isteri arwh Puan Yuni dan anak2 tabah dengan d.ugaan yang amat berat ini. Al fatihah.

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Hadi Prgi Tak Kmbali..’ Suami Temui AjaaI Terseplt Dlm Lori Tngki Ktika Bertugas."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*