[Terkini] ‘Prginya Si Kembarku..’AjaaI Husna PuIang Kerja DiIanggar Motosikal Iawan Arus.

Sungai Petani : Seorang gadis ma.ut selepas motosikal yang ditunggangnya bertmbung sebuah motosikal lain yang dibawa secara meIawan arus di Jalan Lenc0ngan Barat, di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 12.10 tengah malam itu, mngsa Siti Nur Husna Redzuan,19,berasal dari Kampung Masjid Baru Semeling, Bedong mninggaI dunia di lokasi kejadian akibat kecede.raan prah di bahagian kepala.

Sbak Iuahan sepupu arwh ” KemaIangan ma.ut yang melibatkan 3 buah motosikal semalam di jalan Iencongan barat sungai petani.

Arwh Husna bersama kembarnya Husaini , adik bongsu serta ayah dan ibu.
SaIah seorang mngsa adalah sepupu Kak Jaa Siti nur Husna Anak Paksu Kak Jaa Sepupu sebeIah mak.

lnnalillahiwainnailaihirajiun, Salam tkziah buat paksu Redzuan dan maksu Fatimah atas pemerg1an anak kembar Paksu.

Husaini bersama kembarnya Husna amat rapat kini terp1sah selamanya.
Arwh mempunyai pasangan kembar lelaki bernama Husaini mereka berdua amat rapat kini terplsah selamanya.

Semoga Husna ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan dipermudahkan segala urusan -Norliza.

Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata, sias.atan awal di tempat kejadian mendapati kemaIangan membabitkan tiga buah motosikal.

Beliau berkata, mngsa yang menunggang secara bersendirian motosikal jenis Benelli itu sedang dalam perjalanan dari Sungai Jagung menghala ke Sungai Layar.

Pada masa sama, seorang lelaki berusia 52 tahun menunggang motosikal jenis Modenas Kriss secara meIawan arus di laluan sama. Tiba di tempat kejadian, kedua-dua motosikal tersebut bertmbung menyebabkan mngsa ma.ut di tempat kejadian, manakala penunggang yang meIawan arus mengalami ced.era di tangan.

Dalam pada itu, sebuah lagi motosikal ditunggang seorang wanita berusia 20 tahun datang dari arah belakang mngsa cuba mengeIak lalu hiIang kawaIan dan terjtuh di lorong kiri dan mengalami ced.era di muka,katanya.

Menurut Zaidy, mngsa dibawa ke Jabatan F0rensik Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini untuk bdah sia.sat manakala seorang lagi penunggang wanita yang cede.ra dirwat di hspital sama, K.es disia.sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.Al fatihah.

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Prginya Si Kembarku..’AjaaI Husna PuIang Kerja DiIanggar Motosikal Iawan Arus."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*