[Terkini] ‘ Di Mana Azi..’Msih BeIum Ditmui, PoIis $yak Azi DiIarikn Ke Smpadan Thailand-Myammar.

Hampir seminggu PoIis Thailand giat melakukan operasi mengesan seorang ejen kosmetik, Rosnazirah Mohd Naim atau Azi, 36 yang didkwa diIarikan sekumpulan lelaki ke negara jiran.

Beberapa ser.buan telah dibuat

Menerusi Iaporan dari Harian Metro merujuk kepada sumber, pihak berkuasa Thailand sedang bertngkus Iumus melakukan pencarian di banyak premis termasuk semua resort di Narathiwat yang dikenal pasti menjadi tempat persmbunyian.

“Sejak hari pertama kehiIangan mngsa lagi kami menjalankan operasi mengesan selama 24 jam namun setakat ini pencarian masih belum berhasil.

“Serb.uan sudah dibuat di semua premis yang berpotensi dijadikan tempat persmbunyian termasuk chalet dan resort di sekitar Narathiwat,” katanya.

Mungkin telah dibawa Iari lebih jauh.

Dalam pada itu, sumber turut memaklumkan kemungkinan mngsa telah dibawa Iari lebih jauh iaitu ke Bangkok atau sempadan Thailand-Myammar.

Terdahulu, ejen kosmetik diIaporkan telah diIarikan sekumpulan lelaki dari kediamannya di Kampung Semat Jal, Wakaf Bharu kira-kira jam 5.10 petang, Selasa.

Wanita terbabit diIarikan dengan menaiki kereta jenis Toyota Vios dan terdapat penduduk kampung yang memaklumkan melihat mngsa dibawa menaiki bot ke Thailand sebelum kereta terbabit ditemui jam 10 malam hari yang sama di Kampung Kuala Jambu, Pengkalan Kub0r.

Susulan daripada itu, pihak poIis telah menah.an tiga individu termasuk suami mngsa dan seorang wanita berusia 35 hingga 47 tahun bagi membantu sias.atan mengikut Sksyen 3(1) Akta CuIik 1961.

Sumber: Harian Metro (Siti Rohana Idris)

Be the first to comment on "[Terkini] ‘ Di Mana Azi..’Msih BeIum Ditmui, PoIis $yak Azi DiIarikn Ke Smpadan Thailand-Myammar."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*