[Video] “Takde Adab Ke..” Ajar Pembantu Rumah S0lat, Netizen Anggap K0nten lqbal B0d0h.

Nama usahawan sensasi, Iqbal Zulkefli rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi. Mana tidaknya, ada sahaja k0ntroversi yang mengaitkan dirinya sehingga mence.tuskan kr1tikan serta keca.man daripada orang ramai.

Baru-baru ini, menerusi hantaran yang dimuat naik oleh Iqbal di laman Instagramnya, kelihatan Iqbal sedang memegang sebuah penyapu sambil mengajar pembantu rumahnya yang dikenali sebagai Indah di ruang tamu rumahnya.

“Ajar pembantuu rumah solat, Lain kali cakap yang bukan-bukan lagi ya Indah. Ada hari dapat hadiah, ada hari dapat rotan,” ujarnya di ruangan kapsyen.

Video:

Benda macam ni pun nak buat konten ke?

Tindakan usahawan yang berusia 28 tahun itu telah mence.tuskan rasa kurang senang oleh seorang netizen yang menyifatkan Iqbal menghasilkan sebuah konten yang tldak bijak serta tldak beradab.

Pun begitu, Iqbal telah memberi respon daripada komen yang diberikan oleh individu tersebut supaya tidak terlalu serlus dalam melihat sesuatu perkara.

A1b dia tu bang, tak baik buat macam itu.

Malah, rata-rata menyifatkan Iqbal tidak sepatutnya menjadikan perkara itu sebagai konten atau mende.dahkan ia kepada umum untuk mengajar pembantu rumahnya itu solat kerana ia merupakan a1bnya yang perlu dijaga.

Lebih baik suruh ustaz atau ustazah yang ajar.

Ada juga netizen yang memberi pendapat supaya Iqbal mencari ustazah untuk mengajar pembantu rumahnya itu mengenai ibadah solat supaya ia nampak lebih baik dan serius dalam menuntut ilmu dunia dan akhirat.

Sumber: Instagram @ahmadiqbalzulkefli

Be the first to comment on "[Video] “Takde Adab Ke..” Ajar Pembantu Rumah S0lat, Netizen Anggap K0nten lqbal B0d0h."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*