[Terkini] ‘Makan Malam Terakhir..’ Adik Ammar Dijmput IIahi 0tw PuIang Makan Bsama Rakan.

KOTA BHARU – Seorang pelajar ma.ut selepas motosikal yang ditunggangnya mermpuh sebuah kereta di Jalan Wakaf Stan, Kub.ang Kerian di sini, semasa sedang dalam perjalanan pulang ke rumah selepas makan malam bersama rakannya.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah malam tadi, mngsa, Ammar Azhar, 16, mninggaI dunia di lokasi kejadian selepas ced.era prah pada bahagian kepala dan da.da.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Mohd. Rosdi Daud berkata, sias.atan awal mendapati, mngsa menunggang motosikal jenis Honda C70, manakala rakannya berusia 14 tahun pula menunggang motosikal jenis Yamaha Y15ZR.

Menurutnya, mereka berdua sedang dalam perjalanan dari arah perslmpangan lampu isyarat Tok Kenali ke arah Binjai melalui Jalan Wakaf Stan di sini selepas makan malam di Kub.ang Kerian.

“Semasa tiba di lokasi kejadian, sebuah kereta jenis Proton Wira dipandu seorang lelaki berusia 18 tahun yang berada di tepi jalan di laluan bertntangan secara tiba-tiba memasuki laluan utama secara menge.jut.

“lnsiden itu menyebabkan mngsa dan rakannya tidak smpat mengeIak ek0ran jarak yang terlalu dekat sebelum mermpuh bahagian pintu hadapan sebelah kiri kereta terbabit,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Mohd. Rosdi, kedua-dua remaja terjtuh dari motosikal masing-masing sebelum mngsa mninggaI dunia di lokasi kejadian.

Katanya, rakan mngsa pula mengalami kecede.raan prah apabila kedua-dua beIah tangan dan pahanya ptah sebelum dihantar ke Hspital Universiti Sains Malaysia, Kub.ang Kerian untuk rwatan lanjut.

“Sia.satan mendapati, kemaIangan itu berpunca daripada kecua.ian pemandu kereta yang gagaI memastikan keadaan selamat sebelum memasuki laluan utama untuk bergerak ke arah Binjai,” katanya.

Tambahnya, k.es disia.sat mengikut Selksyen 41(1)Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: KOSMO! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Makan Malam Terakhir..’ Adik Ammar Dijmput IIahi 0tw PuIang Makan Bsama Rakan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*