[Terkini] ‘Hasrat Jumpa Cucu Tak Ksmpaian..’ Nenek M4ut Dipljak Gajah Iiar Di Tawau.

TAWAU : Seorang wanita mau.t dipercayai dise.rang seek0r gajah Iiar yang mengamuk berhampiran kawasan Dumpas, Jalan Merotai-Kalabakan, pagi Jumaat.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi itu, mngsa dikenali sebagai Samsiah Arshad, 50, maut selepas dipljak gajah Iiar tersebut.

Difahamkan, ketika kejadian mngsa bersama suaminya Tahir Salleh, dalam perjalanan untuk melawat cucu mereka di Kongsi 4, Ladang Kelapa Sawit Cenderamata dengan menaiki sebuah motosikal.

Bagaimanapun, setibanya di lokasi kejadian, kedua-dua mereka dise.rang mamalia itu tetapi suaminya berjaya menyelamatkan diri.

Selain itu, Pegawai Jabatan Hidupan Iiar (JHL) Tawau, Primus Lambut mengesahkan pihaknya menerima makIumat berkaitan ke.s amu.kan gajah Iiar di kawasan Dumpas.

Menurutnya, gajah itu buk.an gajah betina bunting yang sebelum ini diIaporkan ses.at memasuki kawasan pekan Merotai.

“Ini gajah lain, gajah betina sebelum ini sudah dihaIau ke habitatnya dan gajah yang menye.rang mngsa tldak memakai kolar,” katanya ketika dihubungi.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Tawau Asisten Komisioner Jasmin Hussin mengesahkan ada menerima Iaporan awal mengenai kejadian tersebut dan ke.s masih dalam sia.satan.

Sumber: Awani

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Hasrat Jumpa Cucu Tak Ksmpaian..’ Nenek M4ut Dipljak Gajah Iiar Di Tawau."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*